”Zimbrii” au știința de a obține calificarea în finală

Știința Baia Mare și Steaua se întâlnesc la finalul acestei săptămâni, în semifinalele SuperLigii Naționale de rugby

Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare vor juca, sâmbătă, de la ora 15.00, în semifinalele SuperLigii Naționale, împotriva rivalei din ultimul deceniu, Steaua București. Cele două combatante se întâlnesc astfel, pentru a șaptea oară în această fază a campionatului, în ultimii 10 ani.

Au pierdut un jucător, au recuperat doi
Staff-ul medical a avut cel mai mult de muncă în ultimele săptămâni. Dacă Wiringi și Tamba au fost recuperați și sunt apți de joc pentru meciul de la sfârșitul săptămânii, vestea proastă îl privește pe Constantin Ene, accidentat la umăr în ultimul meci din play-off și care nu va face parte din lotul zimbrilor pentru acest joc. Duelul dintre Știința și Steaua este și o bătălie între cei mai eficienți jucători din SuperLigă. În lotul bucureștenilor se regăsesc Duimitru și Vlaicu, adică cel mai bun marcator de eseuri, respectiv cel mai prolific rugby-ist din România, cu 185 de puncte reușite. De la maramureșeni s-a remarcat pe parcursul sezonului neozeelandezul Wiringi, autor a 12 eseuri și 133 de puncte.

„Va fi un meci foarte greu. Steliştii vor veni decişi să câştige aici, în Baia Mare, dar şi noi vom juca cu gândul doar la finală. Suntem două echipe care ne cunoaştem foarte bine şi nu cred că vor fi mari suprize. Le cunoaştem sistemul de joc, acelaşi de câţiva ani, iar în ceea ce priveşte transferurile, au adus doar câţiva jucători în acest an, aşa că nu cred că ne pot suprinde. În ceea ce ne priveşte, suntem nerăbdători să jucăm şi sperăm să avem de partea noastră tribunele pline, pentru că avem nevoie de ajutorul suporterilor”, a mărturisit căpitanul „zimbrilor”, Ionuţ Pop.

Mai moderat este tehnicianul Eugen Apjok care le cere jucătorilor săi răbdare și determinare. „ Nu suntem încă în finală şi de aceea trebuie să fim extrem de determinaţi pentru acest meci. Într-o semifinală, care nu se joacă tur-retur, este decisivă forma de moment. Trebuie să fim concentraţi la joc. Este bine că am crescut de la meci la meci şi că în ultimele partide din play-off ne-am redobândit încrederea în forţele proprii”, a declarat Eugen Apjok.

Transfer de marcă pe final de sezon
La final de sezon competiţional, echipa băimăreană a parafat un nou transfer important. Este vorba despre jucătorul Stephen Hihetah, care însă nu va putea evolua în meciurile din acest sezon, urmând să îl vedem în tricoul „zimbrilor” abia din 2014. Hihetah Stephen Richard Junior este are 22 de ani, mama sa este româncă, tatăl este din Ghana, iar el s-a născut în Anglia. Stephen joacă rugby din 2004 şi timp de 5 ani a evoluat în echipa liceului Salvatorian College. În perioada 2008 – 2010 a fost legitimat la London Wasps, iar apoi s-a transferat la London Scottish, cu care a câştigat National 1, promovând astfel în Championship. După o accidentare la coloană, în 2011, a revenit pe terenul de rugby Blackheath, iar la începutul lui 2013 a ajuns la Barking. A renunțat pentru o vreme să mai practice rugby-ul în 15 și s-a axat pe competițiile de rugby 7, alături de Pups şi Kamikaze.

Stephen a fost remarcat de antrenorul naţionalei de rugby 7, Bogdan Muntean, în timpul stagiului de pregătire de la Bournemouth şi a fost chemat să joace pentru România la Turneul de la Lyon. De atunci el a evoluat pentru naţionala tricoloră, iar în această toamnă a semnat un contract cu vicecampioana CSM Ştiinţa Baia Mare. Stephen crede că noii săi colegi au şanse mari să ajungă în finală: „Am venit în Baia Mare acum o lună. Am găsit aici o echipă bună şi m-am adaptat bine. Sunt convins că Baia Mare va ajunge în finală, băieţii trebuie doar să fie atenţi la joc şi să nu facă greşeli”, a spus Stephen.

Distribuie:

Postaţi un comentariu