Zimbrii vor revanşa în faţa timişorenilor, în finala SuperLigii

CSM Stiinta Baia Mare

Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti va găzdui sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18:30, finala SuperLigii CEC Bank, finală în care se vor duela CSM Ştiinţa Baia Mare şi RCMUV Timişoara. „Zimbri” vor revanşa după ultimele două finale pierdute în faţa rugbiştilor de pe Bega, respectiv finala Cupei României din 2011, când timişorenii s-au impus la Alba Iulia cu 32-10 şi finala SuperLigii din sezonul trecut, atunci când elevii lui Chester Williams au câştigat, la Bucureşti, cu 16-6. Înaintea finalei mari, pe acelaşi stadion, va avea loc lupta pentru medalia de bronz, luptă ce se va da între Steaua şi Farul Constanţa.
„Este o altă finală faţă de cea de anul trecut şi cred că a venit momentul să câştigăm primul trofeu în faţa timişorenilor. Adversarii au o echipă cu multe individualităţi, dar noi suntem un grup omogen şi ştiu că băieţii se pot mobiliza exemplar în momentele grele şi mai ales în finalele care se joacă cu trofeul pe masă”, a declarat tehnicianul Eugen Apjok.
Finalele SuperLigii CEC Bank vor fi supervizate de managerul de arbitri al European Rugby Cup (ERC), Donal Courtney. Sosirea acestuia la Bucureşti pentru finale se produce ca urmare a nominalizării unei brigăzi româneşti ce urmează să arbitreze în AMLIN Challenge Cup în acest sezon, respectiv trio-ul Vlad Iordăchescu, Radu Petrescu, Cristian Răduţă.
Astfel, finala mare va fi arbitrată de cei trei cavaleri ai fluerului, în timp ce arbitrul nr. 4 va fi Bogdan Miliţă, iar arbitru video – Valeriu Toma.

Băimărenii visează la un nou titlu

Încredere. Acesta este cuvântul de ordine în tabăra băimărenilor, care în această dimineaţă au plecat deja spre Bucureşti. Ei vor intra într-un semicantonament la baza sportivă de la Izvorani, acolo unde vor pune la punct ultimele detalii înaintea meciului de sâmbătă.
„Va fi, cu siguranţă, o partidă grea. Timişoara este un adversar puternic, o echipă în care s-au băgat mulţi bani şi care a făcut achiziţii multe în acest an. Tocmai de aceea, eu cred că presiunea este pe ei. Noi vom merge relaxaţi şi vrem victoria. În ceea ce priveşte atuurile adversarilor, echipa de pe Bega are o grămadă puternică, dar şi jucători de viteză pe treisferturi. Sunt o echipă omogenă, dar am încredere în colegii mei şi sperăm ca noi să facem un meci bun”, a mărturisit jucătorul băimărean Andrei Rădoi.
„Ca orice finală şi acum vom avea un meci dificil. Timişoara este o echipă bună pe toate palierele. Au făcut investiţii masive şi au luat cei mai buni jucători din ţară, iar în plus au adus şi din străinătate. Noi am avut momente dificile în acest sezon, dar acum, spre final, ne-am revenit şi ne-am recăpătat încrederea în forţele proprii. Sperăm să jucăm bine şi la Bucureşti, pentru că ne dorim victoria”, a declarat la rândul său Mihai Dico.
În acest an, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori. În sezonul regulat, timişorenii s-au impus pe teren propriu cu 12-10, iar în returul de la Baia Mare scorul a fost egal, 18-18. În play-off, fiecare grupare şi-a câştigat meciul de pe teren propriu: astfel, la Timişoara, elevii lui Chester Williams s-au impus cu 26-6, după un meci slab al băimărenilor, în timp ce ăn Maramureş, „zimbri” au făcut o partidă mult mai bună şi şi-au adjudecat victoria cu scorul de 21-16.

Foto (c) Tania Purcaru

Distribuie:

Postaţi un comentariu