„Zimbri” fac calcule pentru semifinale

Învinși la București, de către Steaua, rugby-iștii de la Știința Baia Mare încep să aibă emoții pentru locul 2 în SuperLiga Națională

CSM Ştiinţa Baia Mare continuă lupta pentru poziţia a doua la finalul play-off-ului, chiar dacă „zimbri” au pierdut sâmbătă la Steaua (11-16) şi au şanse mult mai mici la o poziţie fruntaşă (locurile 1 sau 2), care să le asigure disputarea semifinalei pe teren propriu.

 

Pe hârtie sunt favoriți
Calculele sunt relativ simple: băimărenii au nevoie de tot atâtea puncte câte vor face steliştii în ultimele două etape. CSM Ştiinţa şi Steaua sunt acum la egalitate de puncte, 10, dar vicecampionii sunt avantajaţi de victoria directă: ei au învins la Baia Mare la o diferenţă de 6 puncte şi au pierdut la Bucureşti la doar 5. Primul criteriu de departajare, la finele play-off-ului, în caz de egalitate este victoria directă, iar apoi numărul de esuri înscrise. Şi aici elevii lui Eugen Apjok sunt avantajaţi, pentru că au înscris 4 eseuri, faţă de doar două ale steliştilor. „Pentru a fi siguri, cel puţin în proporţie de 51% că vom juca semifinala acasă trebuie să scoatem punct în meciul din această săptămână, cu Timişoara. La Farul putem bate degeaba, dacă nu luam punct cu Timişoara, pentru că vom sta la mâna jucătorilor de pe Bega, care în ultima etapă joacă acasă cu Steaua. Şi oare pe cine iubesc timişorenii mai mult, pe Baia Mare sau pe Steaua?”, a declarat tehnicianul „zimbrilor”, Eugen Apjok.

 

Disciplină şi concentrare
În meciul de sâmbătă, de la Bucureşti, băimărenii au suferit foarte mult la finalizare, lucru care i-a costat victoria. Antrenorul Eugen Apjok consideră că, deşi au fost peste stelişti ca joc colectiv, câteva greşeli individuale au decis soarta partidei şi au complicat situaţia „zimbrilor”, cu doar două etape înainte de finalul play-off-ului. „Avem probleme mari de tot la finalizare şi ne lipseşte concentrarea. În meciul cu Farul am pierdut 6 baloane în 5 metri adverşi, lucru inexplicabil. La Steaua am greşit, din nou, foarte mult. Am făcut înainte la doar câţiva metri de terenul de ţintă, am pierdut baloane în mol, am scăpat prea multe mingi. Sunt greşeli neforţate care denotă lipsa de concentrare sau precipitarea jucătorilor. La Steaua am avut o apărare mult mai bună, am fost mai disciplinaţi şi ne-am dorit mai mult victoria, dar precipitarea a dus la numeroase erori, care ne-au costat. Dacă nu vom remedia toate aceste probleme, mă tem că meciul cu Timișoara nu se va termina bine pentru noi. Dar, avem o săptămâna la dispoziție să remediem aceste lucruri și am convingerea că băieții vor înțelege că e un meci cât o finală pentru noi”, a mai spus Apjok.
La finalul acestei săptmâni, „zimbri” vor juca în faţa propriilor suporteri, cu RCMUV Timişoara, într-un meci extrem de important. „Timişoara arată ca o echipă foarte bine aşezată şi foarte puternică. Noi trebuie să lucrăm în aceste zile la concentrare. În play-off nu îţi permiţi să ratezi 4 şanse de eseu şi să înscrii unul singur. Jocul nostru nu se leagă şi suferim din cauza lipsei de omogenitate. Am avut foarte multe accidentări stupide. Am avut ghinion. Am făcut o sumedenie de schimbări de la un meci la altul, iar acest lucru se vede, pentru că jucătorii nu se simt în teren”, explică tehnicianul băimărean.
Problemele de lot ale băimărenilor nu s-au încheiat. Pentru partida cu Timişoara, Eugen Apjok şi Vasile Lucaci nu vor putea conta pe Oprea, Ionuţ Botezatu şi Neacşu, dar speră să îl poată recupera pe Tamba şi Buzatu. Mai mult, după partida cu Steaua, Ene şi Falamoe au acuzat şi ei unele probleme de sănătate. Meciul dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi RCMUV Timişoara va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, pe Stadionul Lascăr Ghineţ, cu începere de la ora 18:00 şi va fi transmis în direct de TVR 3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu