Volei / Unirea Dej a câştigat manşa întâi din Challenge Cup

Unirea Dej a câștigat manșa întâi, din turul I, al Challenge Cup, cu TTU Tallin, scor 3-1 și pornește favorită în returul de miercuri

Reprezentanta Clujului în cupele europene la volei masculin, Unirea Dej, a obţinut un prim succes în actuala ediţie a Challenge Cup, impunându-se, marţi, cu scorul de 3-1 la seturi, în faţa formaţiei TTU Tallin din Estonia. Aşa cum o arată şi scorul final, partida a fost echilibrată, doar în primul set clujenii reuşind să-şi surprindă adversarul (25-15).

În setul doi, oaspeţii au echilibrat jocul, ambele formaţii trecând pe rând în avantaj minim, în cele din urmă estonienii adjudecându-şi setul cu 26-24. Reacţia echipei din Tallin i-a îndârjit pe voleibaliştii lui Victor Lazăr care au început cel de al treilea set mult mai precaut. A fost şi de această dată un joc echilibrat, cu un plus în dreptul uniriştilor care au ştiut să profite spre final şi să se impună cu 25-22.

În sfârşit, setul patru a avut aceaşi desfăşurare şi un final apropiat de cel de al treilea. Unirea s-a impus cu 25-23 şi, cu scorul general de 3-1 la seturi porneşte favorită în returul programat, miercuri, tot la Dej, după ce estonieinii au fost de acord ca ambele partide să se dispute în localitatea clujeană.

„Am văzut că putem fi surprinşi atunci când apar momente de relaxare în rândul jucătorilor noştri şi estonienii au observat şi ei acest lucru. Cu mai multă atenţie ne impuneam mai uşor, dar ne-am făcut singuri meciul greu. În mod normal nu ar trebui să avem probleme şi să ne calificăm mai departe”, a declarat antrenorul Lazăr.

Distribuie:

Postaţi un comentariu