Volei / Încă o echipă clujeană în colaps financiar

Anul nou aduce încă o veste proastă pentru sportul clujean. Echipa masculină de volei CS Unirea Dej, singura grupare clujeană care mai performa în ultimii ani în această disciplină sportivă, este la un pas să se destrame.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a dat asigurări că echipa nu se va desfiinţa dar, 2015 este ultimul an în care aceasta va mai evolua în Divizia A1, primul eşalon valoric în voleiul românesc. Din cauza imposibilităţii primăriei locale de a mai finanţa echipa, aceasta se va reorganiza, urmând a fi alcătuită din jucători tineri, formaţi la Liceul cu Program Sportiv din Dej.

„Eu nu-mi doresc ca această echipă să retrogradeze, dar Curtea de Conturi nu ne mai permite să o finanţăm. Acest sezon va fi dus până la capăt, salariile jucătorilor urmând să fie achitate, dar până la urmă, la finalul campionatului va trebui să găsim soluţii pentru diminuarea costurilor pe care le cere prezenţa în prima ligă de volei din România, iar acest lucru va duce cel mai probabil la retrogradarea echipei”, a declarat primarul Morar Costan.

La sfârşitul lunii trecute Unirea Dej a terminat prima parte a sezonului cu o victorie în faţa Stelei, dar acela ar putea fi ultimul meci al uniriştilor în formula de echipă cu care au început campionatul.

„Eu sper să nu fi fost ultimul nostru meci în Sala Sporturilor din Dej, aici unde am obţinut performanţe frumoase în ultimii ani. Avem probleme, nu ascundem acest lucru, dar sperăm ca acestea să fie rezolvate cât mai repede pentru ca această echipă să-şi poată continua activitatea”, a adăugat antrenorul Victor Lazăr.

În ultimii ani Unirea Dej a fost „mândria Clujului” în acest sport, în condiţiile în care Universitatea Cluj a acceptat la începutul acestui sezon să evolueze în divizia secundă după mai mulţi ani în care a fost ţinută în viaţă „artificial” şi a jucat în Divizia A1 doar la invitaţia Federaţiei Române de Volei.

Voleibaliştii de la ”U” au reuşit o contraperformanţă probabil unică în lume, fiind singura echipă care a retrogradat de două ori consecutiv însă, a fost mereu „reprimită” în eşalonul de elită.

La polul opus Unirea Dej s-a menţinut în fruntea voleiului masculin intern reprezentând România în cupele europene, ultima realizare de acest gen încheindu-se la jumătatea lunii decembrie, când dejenii au părăsit Challnge Cup în faza 16-imilor de finală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu