Voi(cu)leţul atacaţi titlul!

Voiculet este pariul lui Mircea Rednic pentru sezonul 2013/2014

Claudiu Voiculeţ s-a transferat în Gruia la solicitarea expresă a lui Mircea Rednic.

Ratarea titlului şi a calificării în cupele europene i-a determinat pe şefii CFR-ului să facă o reconstrucţie masivă în sânul echipei. Trupa din Gruia a renunţat la numai puţin de 19 jucători, printre ei numărându-se şi trei dintre titularii de anul trecut: Ivo Pinto, Gabi Mureşan şi Bakary Sare. Fosta campioană este însă foarte activă şi pe piaţa transferurilor. După achiziţiile lui Velayos, Brandao, Djokovic, Costea şi Tade, feroviarii au dat o nouă lovitură. Clujenii au reuşit să obţină semnătura lui Claudiu Voiculeţ, jucător curtat şi de Steaua. În schimbul mijlocaşului, „vişiniii” l-au cedat definitiv pe Viorel Nicoară şi vor plăti încă 200.000 de euro clubului Pandurii.

Polivalent

Venirea lui Voiculeţ se pliază perfect pe planurile lui Mircea Rednic, care are ca obiectiv cucerirea titlului şi participarea în Liga Campionilor. Fotbalistul de 27 de ani poate evolua pe mai multe posturi la mijlocul terenului, fiind şi unul dintre motivele care au stat la baza mutării sale la Cluj. „Nu mă aşteptam ca Voiculeţ să treacă la CFR. Interesul pentru el era de ceva timp, e un jucătorul experimentat. Cei de la CFR au gândit suficient de mult această mutare. Nu ar fi o problemă pentru el să schimbe poziţia din teren. E un jucător foarte puternic, are o experienţă bună. Se poate plia pe mai multe posturi, nu întâmplător a fost selecţionat şi la echipa naţională. Rămâne de văzut dacă se va adapta cu cerinţele noului antrenor şi va reuşi să se impună la CFR”, a declarat, la sport.ro, Petre Grigoraş, cel care l-a „resuscitat” pe Voiculeţ în mandatul său de la Pandurii.

A marcat un eurogol împotriva CFR-ului

Oficialii ardeleni l-au remarcat pe jucătorul originar din Târgovişte în meciul retur din sezonul trecut. Atunci Pandurii reuşea să se impună la Cluj cu 3-2, iar unul dintre cei mai buni oameni ai gorjenilor a fost chiar Claudiu Voiculeţ. Mijlocaşul a înscris un gol de generic, care a candidat la reuşita campionatului. „Decarul” l-a ridiculizat pe Felgueiras cu un lob de efect, de la peste 35 de metri, din lateral dreapta! „Transferul a fost făcut la cererea CFR-ului, nu la cererea lui Voiculeţ. E o pierdere pentru Pandurii, pentru că nici Nicoară nu a putut fi trecut pe lista UEFA”, a precizat Marin Condescu, finanţatorul Pandurilor, echipă care va da piept astăzi cu Levadia Tallin, în manşa tur din turul II preliminar al Ligii Europa.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Achiziţiile CFR-ului”]

1. Javier Velayos (26 de ani) – fundaş, liber de contract
2. Goncalo Brandao (26 de ani) – fundaş, împrumutat
3. Damjan Djokovic (23 de ani) – mijlocaş, împrumutat
4. Gavin Kwan Adsit (17 ani) – mijlocaş, liber de contract
5. Claudiu Voiculeţ (27 de ani) – mijlocaş, la schimb cu Nicoară, plus 200.000 de euro
6. Florin Costea (28 de ani) – atacant, liber de contract
7. Gregory Tade (26 de ani) – atacant, liber de contract

[/stextbox]

„Voiculeţ e un jucător foarte valoros, de care aveam nevoie şi în care ne punem mari speranţe”, Iuliu Mureşan

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu