Viitorul, campioană cu ”repetiție”

FC Viitorul Constanța este campioana României! Aceasta a fost decizia completului Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane. Cei trei judecători au pronunțat, joi, verdictul în ”disputa” dintre oficialii FCSB, pe de-o parte, respectiv FC Viitorul Constanța, Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), de cealaltă parte.

Trupa patronată de Gigi Becali a sperat că a găsit o ”breșă” în regulamentul de desfășurare a Ligii 1, în sensul că rezultatele directe dintre cele două echipe, CSB și Viitorul, să fie luate în calcul în caz de departajare, doar cele din sezonul regulat, nu și cele din faza play-off, etapă în care dobrogenii au fost net superiori roș-albaștrilor.

TAS a mers pe mâna regulamentului așa cum a fost el redactat de oficialii FRF și LPF și a respins apelul FCSB, confirmând astfel, clasamentul omologat de FRF în Comitetul Executiv din 5 iunie 2017. FC Viitorul e așadar campioană cu repetiție. După ce i-a învins pe bucureșteni în Liga 1, echipa dobrogeană a avut câștig de cauză și în fața judecătorilor forului mondial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu