Video/ Nebunii castelului! 18 secunde de adrenalină totală cu un concurent de dirt

Foto: Radu Hângănuț

Vremurile în care în vastele curții ale Castelului Banffy domnițele se plimbau pe biciclete au apus demult însă activitatea în sine nu a dispărut ci doar s-a „adaptat” cerințelor actuale. Zeci de rideri din toată România și din toate colțurile lumii au năvălit pe poarta cea mare a castelului, au dat uitării orice instinct de conservare și au zburat, la propriu, în aplauzele petrecăreților veniți în aceste zile la Electric Castle.

Ritmurile amețitoare propuse de artiștii prezenți zilele acestea la Electric Castle nu au fost singura atracție a festivalului. În timpul zilei, când castelanii dregeau busuiocul și se recuperau după petrecerea din seara încheiată de fapt în zorii zilei, Electric Castle „a dat-o” pe sport. Și cum nebunia festivalului nu merge cu orice sport, în prim plan au apărut riderii concursului Dirt on Fire, veniți din toată lumea pentru a se distra pe traseul cu trei rampe organizat de Kinda Geza, primul snowboarder român care a aparticipat la o ediție a Jocurilor Olimpice (în 2014, la Sochi).

Mai aruncând câte un ochi la fetele frumoase care roiau în jurul zonei de concurs și un ochi la ploaia care amenința să întrerupă concursul, bikerii s-au aruncat din „vârful dealului” și au dat drumul la spectacol, în aplauzele publicului. Căzăturile au fost parte a show-ului însă la finalul calificărilor accederea în semifinală sau chiar și doar aplauzele frenetice ale publicului au compensat orice vânătaie.

DSC_0202

Peste mări, țări… și Carpați, la Dirt on Fire

Distanța nu contează în dragoste și aparent, nici în mintea riderilor de dirt. Cea mai bună dovadă pentru a doua afirmație vine de Oscar Medina, care a traversat Atlanticul din Columbia unde se pare cănu chiar toată lumea este preocupată de evoluția „Los Cafeteros” la Mondialul din Brazilia.

„Sunt pentru prima dată în România și este minunat aici. Am întâlnit oameni frumoși, extraordinari care mă ajută să mă simt foarte bine. Sunt și foarte nebuni și e foarte bine asta! Eu am venit aici doar pentru concurs, nu știam de festival dar când am văzut ce e aici am rămas șocat. Dar e foarte bine, e rost de petrecere în seara asta. E o idee foarte bună să faci o asemenea competiție aici. Eu am lăsat Campionatul Mondial și am venit aici. Îmi place să fac acest sport. E cel mai frumos lucru pe care îl pot face, mă face să mă simt liber și nu mă gândesc la nimic, nici la accidentări. Îmi place când publicul aplaudă, face atmosferă și îmi dă energia să fac lucruri mai nebunești”, spune Oscar.

DSC_0194

Oscar Medina, particpantul la concurs venit tocmai din Columbia (Foto: Radu Hângănuț)

Gordon Brown a venit din Germania la Bonțida fără să aibă cea mai vagă idee unde ar putea fi acest loc, dar nu regretă acest lucru. A concurat la Dirt on Fire și este mândru de rezultate dar și de faptul că va ajunge întreg acasă.

„Am vorbit cu prietenii cu două zile înainte, am împachetat, mi-am luat bicicleta și biletele de avion și am venit aici. Știu că lumea ne crede cam nebuni pentru că facem așa ceva, dar suntem cât se poate de normali. Sportul acesta nu e o joacă, suntem foarte calculați în ceea ce facem. Când pornesc de pe rampă mă gândesc să termin în siguranță și să fac acrobații cât mai spectaculoase. Câteodată trebuie sacrificată prima pentru a doua, totuși. Îmi place foarte mult aici, e un loc superb în care să concurezi și să te distrezi”

Tudor Petrescu a venit cu tatăl lui, din București, și la doar 17 ani are deja trei ani de când sfidează gravitația cu bicicleta lui. Plin de vânătă și julituri, pe Tudor l-am găsit mai șocat de calificarea în semifinalele copetiției de Dirt decât speriat de rănile de pe corpul său.

DSC_0199

Bucureșteanul Tudor Petrescu nu ține cont de vânătă și se declară îndrăgostit de acest sport (Foto: Radu Hângănuț)

„Sunt puțin șocat de această calificare pentru că eu mă dau de doar trei ani și aici sunt oameni care fac asta de 10-15 ani, au experiență, au sponsori și nu mă cândeam că o să fiu în finală, printre ei. Am început de capul meu, de plăcere, pentru că atunci când eram mic era cool să faci asta. e implicată multă adrenalină în sportul ăsta dar să știi că nu e vorba de dependeță aici. Aș putea renunță oricând, dar decât să stau cu niște oameni care consumă alcool sau fac alte chestii nesănătoase, prefer să fac asta, chiar dacă e și ăsta un sport periculos. Eu sunt ok acuma, am doar niște lovituri pe care oricum ți le asumi din start. Când sunt acolo sus, la start… nu știu ce simt. Nu pot spune că aștept să se termine dar nici să înceapă. Mă gândesc cum ar fi să-mi iasă tot. Tot timpul mă gândesc înainte ce vreau să fac. Frica este acoperită de adrenalină”, spune tânărul bucureștean.

 

 

Vă prezentăm în cele ce urmează o incursiune în lumea curselor de Dirt, alături unul dintre concurenții care au participat la Dirt on Fire.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu