Victorie la limită pentru U-BT

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Primul meci din 2018 a coincis cu prima victorie obținută de U-BT Cluj în Liga Națională de Baschet Masculin. Alb-negri s-au impus cu 82-81, în meciul disputat în deplasare cu BCMU Pitești, în prima etapă a returului sezonului regulat. Succesul s-a conturat extrem de greu după, ce la pauza mare, gazdele aveau deja un avans de 11 puncte (după 30-20 în sfertul întâi, respectiv 21-20 în cel de al doilea).

Minunea s-a petrecut în cea de a treia perioadă de joc. Imediat după revenirea de la cabine, U-BT a avut o altă atitudine și a întors scorul în doar 10 minute de joc, scor 24-9 (în sfertul trei), 60-64 (!) la general pentru trupa lui Silvășan. Presiunea s-a amplificat în rândul ambelor combatante, fapt ce a dus la o serie de greșeli din partea jucătorilor aruncați în luptă. Gazdele au reușit însă, să revină în avantaj și părea că vor obține victoria. Silvășan a dictat schema câștigătoare a U-BT a obținut victoria la ultima aruncare liberă.

”Este o victorie care mă bucură foarte tare, o victorie muncită. După primele 20 de minute de joc în care nu am avut intensitatea necesară în apărare, băieții au arătat caracter și spirit de luptă și au crezut până în ultima clipă în victorie… Sunt foarte fericit, pentru că știu că astfel de victorii unesc echipa și îi dau încredere!”, de declarat Mihai Silvășan. Zeliko Sakic a fost cel mai important marcator al echipei clujene, cu 24 de puncte reușite.

Distribuie:

Postaţi un comentariu