Victorie istorică în Gruia. CFR – Lazio 2-1!

Cu Dan Petrescu pe bancă CFR Cluj continuă să uimească Europa. Vișiniii au debutat perfect în grupa E a Ligii Europa și au învins la limită deținătoarea Cupei Italiei, Lazio Roma. Pornită cu șansa a doua în disputa cu Lazio, CFR a făcut încă un meci tactic ireproșabil. Oaspeții au început mai bine și Sergej Milinkovic-Savic a trecut pe lângă gol, în minutul 11, însă lovitura sa de cap a fost respinsă aproape incredibil de Arlauskis.

În minutul 23 Djokovic a răspuns și a reluat spectaculos, din foarfecă, pe lângă poarta lazialilor, după ce căzuse inițial în careu, în duelul cu Vavro. Două minute mai târziu Bastos a reluat perfect, cu capul, sub bară, fără replică pentru portarul CFR-ului Arlauskis. Cursa excelentă a lui Lazzari putea să se finalizeze cu gol după ce a trecut ușor de Camora, însă a șutat peste poarta clujenilor.

Foto: Dan Bodea

În minutul 40 Djokovic căzut în careul advers, a obținut lovitura de la 11 metri pentru ardeleni, după un contact cu Lucas Leiva. Deac a transformat lovitura de pedeapsă și a schimbat soarta jocului. Prima repriză s-a terminat 1-1, nu înainte ca Milinkovic-Savic să rateze o nouă mare ocazie oentru Lazio, însă lovitura sa cu capul a ocolit poarta lui Arlauskis.

Încă din debutul reprizei a doua CFR și-a arătat intențiile ofensive și Billel Omrani a trimis puțin pe lângă poartă după ce scăpase singur cu Strakosha. Lazio a replicat prin Jony al cărui șut a fost respins de Arlauskis. Apoi CFR-iștii au cerut penalty, la o fază confuză în careul romanilor.

Foto: Dan Bodea

Golul victoriei a venit în urma unei alte faze care nu anunța, aparent, nimic periculos. În minutul 75 Billel Omrani a marcat după o fază în care mingea lovise inițial bara. Pe faza a doua Omrani a înscris fără voia lui, trimițând cu capul o minge plouată ce nu a mai putut fi respinsă de defensiva oaspeților.

Ultimele 25 de minute s-au derulat clasic. CFR s-a închis, Lazio nu a găsit soluții, iar atunci când au ajuns în sfârșit în careul gazdelor reflexul excelent al lui Arlauskis a tăiat orice elan al romanilor. Portarul CFR-ului a respins excelent șutul trimis la colțul scurt de Cataldi și a securizat victoria echipei sale.

În cealaltă partidă a grupei Rennes și Celtic au remizat, scor 1-1, și CFR a preluat conducerea în clasamentul grupei încă după primul joc. Următorul meci în Europa este programat la data de 3 octombrie, în deplasare, la Glasgow, în compania mei vechii cunoștințe Celtic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu