Victorie fără vlagă: U-BT – Södertälje Kings 85-74. Clujenii, ca și calificați în fazele eliminatorii

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au obținut o nouă victorie, de această dată în grupa G a FIBA Europe Cup, scor 85-74, cu Södertälje Kings și alb-negrii sunt ca și calificați în fazele eliminatorii ale competiției continentale intercluburi. Diferența de 11 puncte de la finalul înfruntării nu ilustrează, însă, realitatea din teren.

Trupa lui Mihai Silvășan a jucat predominant slab, fără vlagă, și au făcut multe greșeli care le-a permis nordicilor să lase impresia că disputa din Sala Polivalentă a fost una echilibrată. Chiar și fără tonusul arătat în alte partide U-BT a intrat la cabine având cinci puncte avans, scor 40-35. Primele 10 minute după pauza mare au fost și mai încâlcite și suedezii au reușit să-și adjudece parțialul cu 21-20.

Abia în ultimul sfert clujenii s-au apropiat de evoluțiile cu care și-au obișnuit suporterii. Ultimul parțial a reprezentat și intervalul de timp în care alb-negrii au reușit să se desprindă pe tabelă și să câștige la o diferență cât de cât apropiată de adevăr.

„Nu a fost un meci foarte reușit din partea noastră. Am făcut multe greșeli, au existat părți ale jocului când am lăsat coșuri ușoare și am avut adesea probleme în a organiza atacul. Una peste alta, este un succes important. Ne duce mai aproape de calificare, însă nu suntem calificați pe hârtie. Mă bucur că am învins, deși nu a fost un meci reușit”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu