Victorie fără istoric pentru U-BT în reeditarea finalei de anul trecut

Foto: Dan Bodea

Campioana României, U-BT Cluj și vicecampioana Steaua și-au dat întâlnire în Sala Sporturilor ”Horia Demian” pentru a disputa restanța din etapa a XIX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Așa cum s-a întâmplat și în finala de anul trecut, echipa lui Mihai Silvășan a făcut instrucție cu ”militarii” de la Steaua. Gazdele s-au impus cu 84-68 și au arătat încă o dată cine este numărul 1 în baschetul românesc. Primul sfert al întâlnirii au fost, firesc, și cel mai echilibrat. Ambele partenere de întrecere au arătat poftă de joc.

Foto: Dan Bodea

S-a terminat 23-21 în favoarea clujenilor. Oaspeții nu au cedat ușor și, deși au fost conduși mai mereu la diferențe minime, au reușit să treacă în avantaj (scor 28-30), la jumătatea sfertului al doilea. Până la pauza mare alb-negrii au reușit să preia din nou controlul meciului și să termine în avantaj prima jumătate a disputei, scor 42-35. Tot campionii de la U-BT au început tare și actul secund și s-au distanțat pentru prima oară la 10 puncte. În sfertul patru s-a intrat la scorul de 65-54 și era deja evident că Stelei îi va fi aproape imposibil să mai întoarcă odată rezultatul.

Foto: Dan Bodea

Ultimul parțial a fost încrâncenat. Gazdele au căutat să-și mărească avansul de pe tabela de marcaj, oaspeții s-au străduit din răsputeri să țină cât mai aproape de U-BT. ”Am făcut un joc bun, ne-am făcut temele cât de mult am putut, căci am avut doar un antrenament pentru a pregăti acest meci. Eram puțin frustrați cu toții pentru evoluțiile mai puțin bune din meciurile din dubla cu Groningen, care ne-au bătut de două ori, plus meciul cu Galațiul, pe care l-am câștigat cum l-am câștigat.

Foto: Dan Bodea

Cred că am controlat meciul de la un capăt la celălalt și până la urmă am reușit să câștigăm”, a spus Mihai Silvășan pentru site-ul oficial. Kuti Nandor a reușit 16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, fiind cel mai bun om al gazdelor. S-au mai remarcat Lasannah Kromah (15 puncte) și Ousmane Barro (13).

Distribuie:

Postaţi un comentariu