Victorie fără cusur pentru U-BT

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj-Napoca, a disputat, miercuri seara, prima partidă din grupa E a FIBA Eurocup, pe teren propriu, în compania grupării Istambul BBSK. Deși au întâlnit principala favorită la câștigarea grupei, trupa lui Mihai Silvășan a evoluat fără inhibiții în fața turcilor. Au început fantastic întâlnirea, iar după 10 minute de joc tabela de marcaj indica scorul de 30-16 pentru alb-negri. 

Foto: Dan Bodea

Încrezător în potențialul echipei lui Mihai Silvășan a schimbat total prima garnitură în debutul sfertului doi, iar acest lucru s-a simțit imediat și pe tabelă. Turcii au înscris 14 puncte consecutive, fără vreo reacție din partea clujenilor, așa că Silvășan a revenit la formula de joc inițială. Până la pauza mare clujenii au reechilibrat disputa, scor 50-40. În sfertul trei echipa din Istambul și-a propus să încerce să treacă în avantaj și au început din nou foarte bine (7-0), dar nu au putut face față iureșului ofensiv inițiat de Barro, Sakic și Kromah, astfel că, până la finalul sfertului nu au mai înscris decât alte 7 puncte, insuficiente pentru a prelua conducerea (17-14 pentru U–BT). 

Foto: Dan Bodea

Ultimul parțial a fost la discreția echipei lui Silvășan care și-a adjudecat sfertul cu 23-16, pentru o victorie categorică, scor 90-69, la debutul în FIBA Eurocup. ”Turcii erau favoriți prin prisma numelor pe care le au în echipă, au jucători de top în Europa, plătiți foarte bine, noi nu ne permitem așa ceva. Însă astăzi a fost o demonstrație că nu câștigă tot timpul banii, și noi avem jucători buni în echipă, care încearcă și muncesc să devină o echipă puternică, să avem mentalitate de învingători. 

Foto: Dan Bodea

E foarte important că am început cu victorie, urmează trei meciuri în deplasare, o perioadă infernală, vom fi foarte mult plecați. Îi dedicăm victoria lui Mircea Cristescu, care trece prin momente dificile, îi suntem alături!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan. Zeljko Sakic (autor a 21 puncte), Lasan Kromah (20) și Ousmane Barro (19 puncte) au fost principalii marcatori ai echipei clujene. U-BT va disputa următorul joc, sâmbătă, în deplasare, la Dinamo București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu