Victorie de palmares și cam atât. Drumul european al U-BT s-a terminat

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au câștigat returul cu Ironi Ness Ziona din cadrul turului al doilea preliminar al FIBA Europe Cup, scor 89-88, prea puțin pentru a merge mai departe în competiția continentală intercluburi. Clujenii s-au impus printr-un coș în ultima secundă marcat de Aleksandar Rasic, dar succesul rămâne doar unul de palmares pentru trupa lui Mihai Silvășan care nu a reușit să întoarcă deficitul de 13 puncte din tur și astfel, aventura europeană a fostei campioanei a României s-a încheiat în acest sezon după doar două partide.

Foto: Dan Bodea

Încă din primele momente ale întâlnirii cele două grupări au arătat că sunt egale din multe puncte de vedere, doar la capitolul experiență oaspeții având un ușor avantaj. Ironi și-a adjudecat primul sfert la limită (24-25) și a blocat orice intenție ofensivă a alb-negrilor în cel de al doilea (18-18). Astfel, la cabine s-a intrat la scorul de 42-43 și, în ciuda deficitului de un punct, clujenii păreau capabil să refacă diferența din tur. După alte 10 minute de joc U-BT avea un avans de două puncte 63-61 și erau încă în grafic.

Foto: Dan Bodea

Ultimul sfert a fost unul de luptă, o luptă pe care alb-negrii au pierdut-o în fața israelienilor, la general, chiar dacă Rasic a adus victoria în ultima secundă. ”În primul rând, sunt foarte, foarte mândru de felul în care am luptat, de concentrarea pe care am arătat-o în acest meci. Am corectat o mulțime de situații pe care le-am jucat greșit în Israel. Din păcate pentru noi, am jucat cu o echipă foarte bună. Bineînțeles, mereu este loc de mai bine, puteam mai mult mai ales în primul meci, dar sunt în mod special mândru de felul în care am luptat.

Este greu să învingi o echipă care înscrie 53% din aruncările de trei puncte, au marcat 14 asemenea aruncări. Din păcate pentru noi, nu ne calificăm mai departe… Rămâne să ne concentrăm pe competițiile interne, campionat și cupă”, a declarat la finalul partidei Mihai Silvășan. Pentru U-BT urmează meciul din Liga Națională, cu BC SCM Timișoara, de sâmbătă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu