Victoria e obligatorie pentru calificarea României

Echipa naţională feminină de fotbal a României este la 90 de minute de o calificare istorică la un turneu final de Campionat European / Foto: Dan Bodea

Echipa naţională feminină de fotbal a României întâlneşte, marţi, de la ora 20.00, prima reprezentativă a Greciei, în ultimul meci din etapa de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor. După victoria în faţa Ucrainei, scor 2-1, „Tricolorele” antrenate de Mirel Albon şi-au asigurat poziţia a doua în grupa 3, dar au nevoie de un nou succes pentru a prinde in extremis calificarea directă la turneul final din Olanda.

La EURO 2017 se califică toate cele opt câştigătoare ale grupelor şi primele şase echipe, ocupante a locurilor 2 din fiecare dintre cele 8 grupe. Celelalte două reprezentative care vor încheia faza calificărilor pe locul secund în grupă, vor disputa un meci de baraj pentru ultimul loc care duce la EURO. În acest moment, conform configuraţiei clasamentelor celor 8 grupe de calificare, Scoţia (grupa 1), Danemarca (grupa 4), Belgia (grupa 7) şi Austria (grupa 8) şi-au asigurat prezenţa la turneul final din Olanda, de pe poziţia a doua.

Pentru ultimele două locuri calificante direct la EURO se luptă Finlanda (locul 2 în grupa 2, cu 13 puncte, golaveraj + 10), România (locul 2 în grupa 3, cu 13 puncte, golaveraj +5), Ialia (locul 2 în grupa 6, cu 15 puncte) şi Rusia (locul 2 în grupa 5, cu 11 puncte). Finlanda are meci infernal, în deplasare, cu liderul grupei 2, Spania. O înfrângere la minimum 5 goluri diferenţă a nordicelor, coroborată cu un succes la limită al „Tricolorelor”, le-ar asigura româncelor calificarea directă.

Rusia are doar 11 puncte şi nu poate spera decât la accederea la turneul final în urma jocului de baraj, iar Italia are meci uşor cu Irlanda de Nord şi va obţine, aproape sigur calificarea directă. Dacă Finlanda va ceda în faţa Spaniei la o diferenţă mai mică de 4 goluri, România, indiferent de rezultatul partidei cu Grecia, va disputa barajul de calificare în compania Rusiei, sau a Ungariei. Meciul dintre România şi Grecia se joacă, marţi, de la ora 20.00, pe Arena Dr Constantin Rădulescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu