Universitatea Cluj a învins liderul ACS KSE, în Liga Națională de Baschet Feminin

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa feminină de baschet CS Universitatea Cluj a surclasat-o pe ACS KSE Târgu Secuiesc, liderul Grupei de Vest, cu scorul, de 75-45, miercuri, pe teren propriu, într-un meci din Liga Naţională de Baschet Feminin (LNBF), și a urcat pe locul doi al clasamentului.

Universitarele au început tare meciul cu liderul conferinței de Vest, și-au adjudecat primul sfert cu 28-12 (!) și nu au mai putut fi ajunse din urmă, în ciuda eforturilor echipei vizitatoare. ACS KSE a avut o răbufnire de orgoliu în sfertul al doilea pe care l-au câștigat la o diferență de 10 puncte (6-16), pe fondul unei căderi inexplicabile a clujencelor.

Cele 6 puncte avans cu care au intrat la cabine aveau să se dovedească decisive. În debutul reprizei a doua ambele oponente au ratat mult, dar Universitatea a știut să gestioneze mai bine momentul mai slab, și-a adjudecat sfertul trei cu scorul de 14-7, și s-au descătușat în ultimele 10 minute.

Mariah King a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Ford 22 de puncte (8 recuperări), Fleșer 10 puncte, B. Fota 6 punce (6 recuperări), Neagu 5 puncte și Stoica 3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu