Un singur gol în Europa League

Eric, în alb, a alergat mult dar fără folos în meciul cu Braga, portughezii s-au impus cu 1-0 pe Cluj Arena/ FOTO Dan Bodea

Ce începe prost se termină mizerabil. Pe scurt aşa s-ar caracteriza evoluţia echipelor româneşti în manşa întâi din play-off-ul Europa League. Astra Giurgiu a intrat prima în joc, la Haifa, unde echipa gazdă încă mai trăieşte din amintirea unui 5-0 administrat Stelei în urmă cu câţiva ani. Israelienii au făcut cam ce au vrut cu girgiuvenii, şi-au permis luxul de a rata până şi de la punctul cu var, iar la final aveau toate motivele să fie dezamăgiţi de scorul indicat de tabela de marcaj (2-0). Scorul pare strâns dar Maccabi Haifa s-a impus la toate capitolele în faţa Astrei, însă, rămâne în statistici doar cu cele două goluri marcate de Rayos şi Turgeman, şi are evident prima şansă în returul de peste o săptămână. Meciul se va juca la Piatra Neamţ.

 

În Ţara Galilor petroliştii lui Cosmin Contra nu au mai reuşit minunea de la Arnhem şi s-au văzut călcaţi în picioare de o echipă pentru care sezonul trecut a fost primul din istorie în prima ligă din Anglia. Doar la capitolul palmares a strălucit Petrolul, în teren fotbaliştii pregătiţi de Michael Laudrup au fost “zmei” în faţa “lupilor” din Ploieşti. În minutul 21 era deja 3-0 şi prahovenii nu mai aveau nimic de pierdut, dar nici vreo speranţă pentru retur. În minutul 86 Gicu Grozav a marcat cel mai frumos gol al meciului, din foarfecă, dar partida s-a terminat cu scorul de 5-1, în favoarea galezilor.

 

La Cluj-Napoca, Pandurii Târgu Jiu nu a început deloc bine meciul cu Braga, dar nici nu s-a închis în apărare. Treptat băieţii matematicianului Cristian Pustai au echilibrat jocul şi chiar şi-au creat oportunităţi de a mraca însă, prima repriză s-a terminat aşa cum a început, 0-0. Imediat după reluare gorjenii au făcut şi prima eroare majoră în apărare şi Yazalde a deschis scorul. Au urmat atacurile Pandurilor, dar centrările venite de la extreme nu şi-au găsit adresantul şi scorul a rămas 0-1, în ciuda eforturilor gorjenilor de a marca. Manşele secunde din play-off-ul Europa League se vor disputa săptămâna viiotare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu