Un federal ucrainean, pe lista scurtă pentru banca lui ”U”

Foto: Dan Bodea

Numirea, luni dimineața, a lui Mircea Cojocaru în funcția de director tehnic la Universitatea Cluj nu rezolvă decât în parte problema „antrenorului”. Este destul de greu de crezut că Bogdan Lobonț va accepta să fie numărul 2 în staful Universității, astfel că, cel mai probabil Cojocaru este de fapt la al doilea interimat, până când oficialii clubului vor ajunge la un acord cu viitorul „principal”.

Neoficial, vicepreședintele Federației Ucrainene de Fotbal, Oleg Protasov, este ținta șefilor Universității. Dacă zvonurile se vor adeveri, Protasov va bifa a treia experiență în fotbalul românesc. Ucraineanul a mai antrenat echipele Steaua (în 1995) și Astra Giurgiu (în 2015). Ca fotbalist, Oleg Protasov a cucerit campionatul și Cupa Rusiei (în perioada URSS), cu Dnepr Dnetropetrovsk (1983 – campionatul și 1986 – Cupa) și cu Dinamo Kiev (în 1990 – titlul și Cupa), și de două ori Cupa Greciei cu Olympiacos Pireu (1990 și 1992).

Și-a început cariera de tehnician la Pireu și a mai antrenat de-a lungul anilor echipele AEL Limassol, Steaua București, Dnepr, Kuban Krasnodar, Iraklis Salonic, FK Rostov, Astana, Dinamo Minsk, Astra Giurgiu și Aris Salonic. Din 2015 este vicepreședintele federației de la Kiev. Indiferent cine va conduce echipa în ultimele 10 etape este clar că va trebui să-și asume și presiunea suporterilor, nu doar a rezultatelor.

În anul în care Universitatea sărbătorește 100 de ani, orice alt rezultat decât clasarea pe un loc care să aducă promovarea echipei în Liga 1 va fi considerat un eșec, iar antrenorul care ar „realiza” această contraperformanță va fi principalul vinovat. Reamintim că suporterii „Șepcilor roșii” au cerut demisia lui Bogdan Lobonț după ultimul eșec din Liga 2 (și primul pe teren propriu în acest campionat), scor 1-2 cu CS Mioveni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu