Un clujean la masa samurailor

Președintele Fundației Române de Aikido Aikikai (FRAA), Dorin Marchiș, sensei 5 dan, a fost ales membru în  Comitetul Director al Federației Internaționale de Aikido (IAF). Este pentru prima dată când România este reprezentată la acest nivel de un practicant de Aikido.

Delegația României la cel de al XII-lea Congres Internațional de Aikido din Japonia a fost alcătuită din 16 persoane, din Cluj-Napoca, București, Constanșa și Deva și a fost condusă de clujeanul Dorin Marchiș. Congresul Internațional de Aikido este organizat de Federația Internațională de Aikido odată la patru ani, în Japonia.

Cu acest prilej au avut loc peste 20 de antrenamente de arte marțiale și conferințe, o sesiune de sedințe la care participat reprezentanții țărilor membre, reprezentanții țărilor observatoare și board-ul IAF. Totodată au avut loc și alegeri pentru Comitetul Director al IAF.

Prin alegerile ediției 2016, întregul Comitet Director a fost reconfigurat. Pentru prima dată, România are un reprezentant în acest for în persoana lui Dorin Marchis, președinte FRAA. ”Încă de la sedința de predare a mandatului către actualul Comitet Director am stabilit primii pași pe care îi avem de făcut.

Este vorba de simplificarea procedurii de aderare la federația internațională, de sprijinirea țărilor care întâmpină dificultăți administrative în relația cu autoritățile naționale, precum și de perfecționarea în domeniul comunicării prin instituirea unui departament media & comunicare, pe care până acum federația internațională nu l-a avut” a declarat Dorin Marchiș, noul membru al Comitetului Director.

Distribuie:

Postaţi un comentariu