Un carambol de 3 puncte

Claudiu Keşeru a fost omul potrivit la locul potrivit, în minutul 21 al meciului cu Insulele Feroe

Echipa națională de fotbal a României este lider în grupa F în preliminariile pentru Euro 2016. ”Tricolorii” au mai bifat o victorie, 1-0 cu Insulele Feroe, și au mai adăugat 3 puncte în clasament. Practic în acest moment, privind configurația grupei, România are asigurat locul (3) pentru baraj, însă, ținta selecționerului Anghel Iordănescu nu poate fi alta decât unul dintre primele două locuri, care duc direct la turneul final din Franța.

Golul lui Keșeru din minutul 21 a căzut la fix, dintr-o fază fixă. Maxim a executat slab o lovitură liberă, iar nordici au deviat neferict mingea până la Keșeru, omul potrivit la locul potrivit. Aceasta a fost faza care a făcut diferența într-o partidă pe care românii ar fi trebuit să o câștige mult mai clar, dar pentru care am tremurat serios pe final.

De altfel, selecționerul Iodănescu avertiza după victoria ”Tricolorilor” în fața Irlandei de Nord că Insulele Feroe nu mai sunt o echipă din ”lumea a treia a fotbalului”, și că va trebui să tratăm meciul cu maximum de seriozitate. România a zburdat pe teren o repriză întreagă, dar s-a urnit greu în cea de a doua, prima ocazie de gol din actul secund petrecându-se abia în minutul 64, tot în umra unei lovituri libere bătută de Maxim.

Keșeru, și prin minutul 80 din nou Maxim au mai avut câte o ocazie, după care feroezii și-au încercat și ei norocul. Am văzut cum nordicii au preluat inițiativa, e drept timid, fără vlagă, fără idei clare, dar cu un Edmundsson gata să reproducă isprava din Grecia. Atacantul feroez a tras tare de la marginea careului, spre vinclul porții lui Pantilimon, dar plasamentul și fizicul impresionant al portarului au salvat onoarea României.

În concluzie, un singur șut al lui Edmundsson putea rescrie istoria acestei întâlniri, în care ”Tricolorii” au demonstrat ceea ce era de demonstrat. ”Arabii” Sânmărtean și Keșeru au fost cei mai buni de pe teren, în vreme ce Maxim, Grigore, Torje, sau Pantilimon, angrenați în lupta pentru supraviețuire în campionatele în care evoluează, au fost precipitați.

Grupul steliștilor a fost compact, și au evoluat în nota obișnuită, parcă ușor plictisiți de lipsa unui oponent măcar de valoarea lor. Și a mai fost Pintilii pe care nu știm dacă să-l încadrăm la ”arabi”, steliști, sau în grupul celor de la retrogradare, dar jocul lui a fost exact ce trebuia să fie. Una peste alta am trecut examenul cu nordicii feroezi, suntem lideri în grupa F cu 14 puncte, și ne pregătim pentru derby-ul cu Irlanda de Nord (și ea învingătoare cu 2-1 în fața Finlandei).

Distribuie:

Postaţi un comentariu