Umbrele trecutului. Pârvulescu a înscris împotriva echipei la care s-a afirmat și a scos-o pe ”U” din zona retrogradării

Universitatea Cluj a obținut prima victorie după cinci partide și a urcat fie și temporar pe locul 11 al clasamentului ligii a doua. „Șepcile roșii” au triumfat pe noua arenă din Târgu Jiu în fața Pandurilor, echipă antrenată de fostul mijlocaș al alb-negrilor, Tibi Bălan, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Nicolae Pârvulescu, fotbalist care a ajuns în curtea Universității tocmai de la gruparea gorjeană.

Gazdele au început mai bine înfruntarea de pe noul stadion și au apărut de câteva ori periculos în careul sau în preajma careului echipei lui Adi Falub. Singurul gol al meciului s-a marcat repede, în minutul 17. ”U” a beneficiat de o lovitură liberă, dar centrarea nu a fost fructificată din prima încercare.

A fost chiar o conjunctură norocoasă care a dus la înscrierea golului. Radu Filip a luftat în careul de 6 metri, în faţa lui Kay. Mingea degajată apoi în flancul drept a ajuns la Nicolae Pîrvulescu care a avansat în viteză şi a trimis printre picioarele lui Iulian Dinu la colțul scurt. A fost descătușarea de care aveau nevoie băieții lui Falub.

Dominarea gazdelor s-a transformat treptat într-o încercare de posesie, sterilă însă. Ocaziile cu adevărat importante au apărut rar, doar câteva oportunități rămase fără efect pe tabela de scor s-au consemnat la cele două porți. În minutul 52 Universitatea putea închide meciul, dar Inacio Miguel a șutat violent în bară.

Meciul s-a terminat cu victoria alb-negrilor la o lună distanță de la ultimul succes, iar cele trei puncte înseamnă un salt până pe locul 11 al clasamentului și ieșirea din zona locurilor retrogradabile. Universitatea Cluj va disputa la începutul săptămânii viitoare meciul din optimile Cupei, cu FCSB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu