Ultimele finisaje pentru Eurobasket2017

Foto: Dan Bodea

Sala Polivalentă Cluj-Napoca și-a mărit capacitatea și arată impecabil, cu două săptămâni și jumătate până la startul meciurilor din cadrul Eurobasket2017. Demarate la sfârșitul lunii ianuarie, lucrările de extindere și modernizare a Sălii Polivalente au intrat în linie dreaptă, în acest moment muncitorii efectuând doar ultimele finisaje. Cea mai complicată parte a extinderii numărului de locuri a vizat amenajarea tribunei de la nivelul trei, ultimul al sălii.

„Așa cum am promis la începutul lucrărilor Sala Polivalentă va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri. Era o cerință obligatorie a Federației nternațional de Baaschet. Avem în acest moment tribune noi în partea dinspre Someş, o alta spre Aleea Stadion și sigur că a trebuit să lucrăm puțin și la căile de acces către aceste tribune. De asemenea, în partea de jos, tribunele retractabile au fost înlocuite cu altele, cu pantă mai lină, care să ajungă foarte aproape de marginea terenului şi să poată fi ocupate de mai mulţi spectatori. Suntem în grafic, inspecțiile oficialilor au avut ecouri pozitive și suntem optimiști că ne vom achita de sarcinile pe care ni le-am asumat”, a spus Ionuţ Rusu, directorul general al SC Sala Polivalentă SA.

În plus, pe platoul din fața Sălii Polivalente a fost montat un cub enorm, pe care sunt amplasate monitoare led, pentru ca suporterii care nu vor fi în sală, să poată urmări meciurile. Reamintim că la Cluj se vor juca meciurile din Grupa C de la Eurobasket 2017, în care, pe lângă România, vor evolua Spania, Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. Echipa vedetă a grupei este Spania, cea care deține trei titluri europene, cucerite în 2009, 2011 și 2015.

Programul complet al partidelor din grupa C este următorul: România – Cehia (ora 20.30), Ungaria – Croaţia (15.00), Spania – Muntenegru (17.45, în 1 septembrie), Croaţia – România (20.30), Muntenegru – Ungaria (15.00), Cehia – Spania (17.45, 2 septembrie), Muntenegru – Croaţia (17.45), Spania – România (20.30), Ungaria – Cehia (15.00), 4 septembrie), Croaţia – Spania (17.45), Cehia – Muntenegru (15.00), România – Ungaria (20.30, 5 septembrie) şi Cehia – Croaţia (15.00), Ungaria – Spania (17.45), Muntenegru – România (20.30, 7 septembrie).

Urmăriți mai jos o galerie foto cu modernizarea Sălii Polivalente, realizată de Dan Bodea. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu