„U” și-a turat motoarele cu ultima clasată și s-a apropiat la patru puncte de lider

Foto: Dan Bodea

Meciul cu Dacia Unirea Brăila a fost un galop de sănătate pentru Universitatea Cluj care a învins cu 6-1 ultima clasată din Liga 2 și a urcat, temporar, pe locul patru al clasamentului la patru lungimi în urma liderului Sportul Snagov. Pentru trupa lui Adrian Falub este al cincilea meci consecutiv fără înfrângere, în eșalonul secund. Oaspeții de pe Cluj Arena s-au așezat cuminți în propria jumătate de teren imediat după fluierul de start al întâlnirii.

Foto: Dan Bodea

Goga a ratat prima oportunitate (min. 6), însă șutul din lovitură liberă din poziție centrală nu și-a găsit ținta. Atacantul Universității avea să deschidă scorul după alte cinci minute, cu o reluare frumoasă la colțul scurt. Entuziasmați de reușita colegului lor, alb-negrii au luat cu asalt poarta dunărenilor, dar s-au lovit de neinspirația unui tușier care a ridicat fanionul, de cele mai multe ori eronat, la fiecare atac al universitarilor.

Gavra și Ursu puteau dubla avantajul gazdelor, dar au fost neinspirați la finalizare și la pauză tabela indica doar 1-0, scor nedrept având în vedere evoluția jocului. În minutul 48 Octavian Ursu a scăpat singur cu portarul Avram și a înscris lejer. Marius Coman și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 53, acesta fiind primul gol înscris în tricoul Universității. Atacantul adus de la CFR în această vară a făcut henț în propriul careu, câteva minute mai târziu. Calu a executat, însă Dur-Bozoancă a parat șutul de la 11 metri.

Foto: Dan Bodea

Tot Coman avea să marcheze pentru 4-0 în minutul 72, iar Ursu a dus scorul la 5-0 în minutul 79, ambii fotbaliști reușind dubla în acest meci. Singurul jucător de la Dacia Unirea Brăila care a încercat să nu facă doar act de prezență la Cluj, Van den Driest, a marcat golul serii pe Cluj Arena, cu o execuție de efect. Șut din afara careului, sub bara transversală. După doar câteva secunde Răzvan Greu a înscris pentru 6-1 și a închis tabela de marcaj.

În urma acestui succes echipa pregătită de Adrian Falub a urcat, cel puțin până duminică seara, pe locul patru al clasamentului, cu 23 de puncte, la patru lungimi în urma liderului Sportul Snagov, care a pierdut, sâmbătă, la Târgu Jiu. Etapa viitoare, a 13-a, Universitatea Cluj va evolua în deplasare, la Timișoara, în compania formației Ripensia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu