”U” și-a stabilit baza de pregătire la Forli

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a plecat în cantonament în Italia unde va pregăti sezonul la capătul căruia își propune revenirea în Liga 1. Înainte ca echipa să urce în autocar ”Șepcile roșii” și-au asigurat serviciile lui Cristian Gavra. Atacantul care în sezonul trecut a evoluat pentru Viitorul Constanța este al nouălea fotbalist achiziționat de ”U” în această pauză competițională.

Cinci meciuri amicale
Până pe 23 iulie Universitatea Cluj și-a stabilit cartierul general la Forli, în regiunea Emilia-Romagna, acolo unde va efectua un stagiu de pregătire centralizată. Pe lângă antrenamentele obișnuite trupa lui Falub are programate și cinci partide amicale cu adversari din ligile a doua și a treia din Italia.

„Sper să ne întoarcem în primul rând sănătoși și mult mai bine pregătiți, asta e cel mai important. Vom juca cinci partide acolo, cu adversari interesanți, precum Perugia sau Rimini, dar și cu alte echipe de Serie C”, a declarat la plecare antrenorul Adrian Falub.

Tehnicianul Universității speră ca până la revenirea echipei în țară, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă să ajungă la o înțelegere cu privire la sistemul de desfășurare a viitorului sezon și, mai ales, să se oficializeze varianta în care patru echipe vor avea drept de promovare la finalul sezonului 2018/2019.

”Ne așteaptă un sezon dificil, cu formații care au tehnicieni experimentați, public și condiții de pregătire. Suntem <<U>> Cluj, dar avem statut de nou-promovată, așa că va trebui să muncim foarte mult pentru a ajunge în Liga 1. Mi-aș dori să promoveze patru echipe, cred că așa ar fi mai benefic pentru toată lumea”, a adăugat Falub.

Al șaselea fotbalist pe ruta Viitorul – ”U”
Înainte să plece spre Italia, Universitatea și-a asigurat serviciile unui nou fotbalist. Este vorba despre atacantul Cristian Gavra adus, cum altfel de la Viitorul Constanța. Acesta este al șaselea jucător crescut la Academia Gheorghe Hagi care ajunge sub comanda lui Adi Falub.

”Este un transfer de care aveam nevoie. Am ajuns la un club de tradiţie, cu suporteri numeroşi, într-un oraş frumos. Îmi doresc să îmi fac treaba cât mai bine, să înscriu constant, iar la final să ne bucurăm împreună de promovarea în Liga 1”, a spus Gavra pentru site-ul oficial al clubului.

Gavra are 25 de ani și a adunat 80 de partide în Liga 1. Fotbalistul crescut la Gloria Arad a ajuns la Academia de fotbal a lui Hagi în 2009, iar între 2015 și 2017 a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș. Nu se poate spune despre Gavra că este un marcator pur sânge. Are doar trei goluri în Liga 1 și 10 în Liga 2, dar ca internațional de juniori a înscris de nouă ori în 22 de partide jucate în naționalele U17, U19 și U21 ale României.

Cristian Ene (atacant), Doru Dumitrescu (mijlocaș), Tiberiu Căpuşă (fundaș), Cosmin Dur-Bozoancă (portar) și Kofi Twumasi (mijlocaș), sunt întîririle trimise de Hagi pentru prietenul Ioan Ovidiu Sabău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu