”U” și-a început ascensiunea

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a surclasat formația Lăpușul Târgu Lăpuș, scor 8-0 și și-a asigurat promovarea în Liga a III-a, prima ascensiune spre Liga 1, programată a se petrece la capătul sezonului 2018/2019, adică exact la împlinirea a 100 de ani. Sărbătoarea promovării a început în centrul orașului unde câteva mii de suporteri și-au dat întâlnire pentru a străbate împreună drumul spre Cluj Arena, în cântece și bucurie. 

Foto: Dan Bodea

Meciul a fost la dispoziția elevilor lui Marius Popescu și s-a desfășurat într-o singură direcție, spre poarta campioanei din Maramureș. Golgheterul absolut al Ligii a IV-a, Brian Lemac, a deschis scorul încă din minutul 11, consolidându-și statutul de cel mai prolific marcator al sezonului. Darius Hîmpea a dublat avantajul ”studenților” în minutul 34, pentru ca după alte 3 minute de joc Lemac să-și treacă în cont dubla. 

Foto: Dan Bodea

Finalul primei reprize i-a aparținut lui Dorin Goga care a reușit și el o dublă în doar câteva zeci de secunde (min. 44 și 45). La adăpostul celor 5 goluri din prima repriză, ”U” a început mai relaxați partea secundă a întâlniri. Pe fondul unei evoluții la ralanti a clujenilor, Satmari de la oaspeți a scăpat singur spre poarta lui ”U” însă, finalizarea a fost neinspirată și tabela de scor a rămas nemodificată. 

Foto: Dan Bodea

Surprinși de tupeul oaspeților, fotbaliștii clujeni au turat din nou motoarele și Goga a luat la țintă bara. Lemac și din nou Goga au irosit alte două bune ocazii de gol. Golul 6 a venit abia în minutul 77, după o deviere nefericită a unei mingi centrate de Takacs. Lemac a driblat tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv portarul, dar a șutat slab în singurul fotbalist maramureșean aflat pe linia porții. 

Foto: Dan Bodea

Fanii sărbătoreau deja promovarea. În Peluza Șepcile Roșii a apărut și un banner cu mesajul ”O viață în alb și negru, plină de culori”. Dorin Goga a răsplătit prestația fanilor cu alte două goluri, în minutele 85 și 90+4, după care fotbaliștii Universității au sărbătorit alături de fani victoria și implicit promovarea în eșalonul terț.

Distribuie:

Postaţi un comentariu