”U” Olimpia Cluj și-a definitivat lotul pentru noul sezon

Foto: Dan Bodea

Campioana României la fotbal feminin U Olimpia Cluj mizează pe continuitate, atât în viitorul sezon al Ligii 1, cât și în Champions League. La două săptămâni de la reluarea pregătirilor, președintele Alin Cioban a dat de înțeles că cel puțin în perioada următoare nu vor fi schimbări majore în lotul echipei. ”U” Olimpia Cluj va începe noul sezon tocmai cu meciurile din Liga Campionilor, în prima parte a lunii viitoare.

Două reveniri și tot atâtea plecări
Campioana României este la a noua participare în Liga Campionilor la fotbal feminin și a doua sub sigla ”U” Olimpia. De mai bine de două săptămâni echipa a început pregătirile pentru noul sezon, dar, spre deosebire de alți ani, la capitolul achiziții, respectiv plecări, nu au mai fost înregistrate mișcări importante. Astfel, noutățile sunt de fapt două foste jucătoare, Andrea Voicu și Maria Ficzay, revenite la gruparea clujeană, și Mirela Ganea Pop care și-a prelungit acordul scadent la finalul campionatului trecut.

În plus, oficialii campioanei României au decis să dea credit unor jucătoare extrem de tinere, din propria pepinieră, care nu au încă drept de participare în Liga Campionilor, dar care sunt considerate sportive de mare viitor. Este vorba de Sonia Bumbar, care va avea drept de joc la prima echipă doar în anul 2020, dar și de Adina Borodi și Cristina Botojel. Deși nu au drept de joc în Champions League, ele reprezintă certitudini pentru ediția de campionat 2019-2020.

Grupă accesibilă în UWCL
”U” Olimpia Cluj își cunoaște deja adversarii pe care îi va întâlni în cadrul grupei a 2-a de calificare din cea mai importantă competiție continentală intercluburi, UEFA Womens Champions League (UWCL). La prima vedere, tragerea a fost cu noroc pentru echipa clujeană.

Dintre adversarele cu care se va duela pentru accederea în fazele superioare ale Ligii Campionilor, ”U” Olimpia a mai jucat cu două în această competiție: NSA Sofia pe care a învins-o cu 4-1 în 2014, pe Cluj Arena și pe ŽFK Breznica Pljevlja, de care a dispus cu 10-0 în 2016, la Konin/Polonia. Singura necunoscută este formația Mitrovica din Kosovo. Meciurile vor avea loc în perioada 7-13 august, în cadrul unui turneu în Muntenegru.

„Nu cred că o să mai anunțăm și alte jucătoare până la startul grupelor din Champions League, dar asta depinde de evaluările antrenorilor după primul cantonament. Dacă ei consideră necesar, suntem pregătiți să mai aducem jucătoare. Anul acesta avem o altă strategie și vrem să dăm încredere jucătoarelor tinere care ne-au ajutat în campionat.

Dacă reușim să câștigăm grupa de calificare, atunci pentru fazele următoare, cu siguranță ne vom mai întări. Deși am avut de curând ședința Consiliului Director, nu am discutat despre un obiectiv clar, deoarece este evidentă tinerețea lotului. Cu toate acestea, faptul că ne dorim să câștigăm grupa, este ceva firesc pentru clubul nostru”, a declarat președintele Alin Cioban.

Câștigătoarele celor 10 grupe de calificare vor accede în 16-imile de finală, fază a competiției care se joacă în dublă manșă, în pe 11-12 septembrie, turul, respectiv 25-26 septembrie, returul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu