”U” / Ogăraru experimentează, ”U” nu joacă nimic

Castillon (foto, în alb şi negru) a fost mereu cu un pas în urma apărătorilor de la ASA şi târgumureşenii s-au impus la scor de neprezentare, 3-0, pe Cluj Arena în faţa Universităţii / Foto: Dan Bodea

Două lovituri de la 11 metri, o eliminare şi scor final de neprezentare (0-3), acestea sunt în linii generale bornele dezastrului de pe Cluj Arena. „”U” Cluj a început mai mult decât dezamăgitor returul Ligii 1, într-o ediţie la capătul căreia retrogradează nu mai puţin de şase echipe.

George Ogăraru a continuat fotbalul experimental şi a greşit. ASA Târgu Mureş s-a impus cu 3-0, un scor pe care nici cei mai pesimişti suporteri ai „Şepcilor roşii” nu l-ar fi anticipat. Însă, oaspeţii au arătat ca o echipă foarte bine aşezată în teren, mult mai rutinată, cu idei de joc clare, spre deosebire de fotbaliştii Universităţii.

E drept că eliminarea lui Gravenberch din minutul 21 a fost decisivă în economia jocului. În minutul amintit Ioan Hora a pătruns în careul alb-negrilor a driblat doi jucători clujeni şi a fost faultat, din spate, din postură de ultim apărător de Gravenberch, iar olandezul a fost trimis direct la cabine.

Ousman N’Doye a transformat pentru 1-0 şi a turnat plumb în ghetele „Şepcilor roşii”. Cu moralul la pămân universitarii nu au mai reuşit să lege două pase, astfel că, tot oaspeţii au fost mai periculoşi, în trei rânduri, până la pauză. În minutul 36 Hora trimite peste, iar 10 minute mai târziu Gabi Mureşan trage periculos dar în plasa laterală.

Prima repriză s-a încheiat cu ocazia lui Goga şi parada lui Panagopoulos. La reluare se remarcă şi Mengolo, dar în sens negativ. Atacantul Universităţii a simulat un fault în careu şi a fost avertizat de centralul Colţescu. După alte trei ocazii ale ASA-ului, în minutul 75 Mengolo are şansa să înscrie dar este apatic şi-i dă ocaziua lui Stăncioiu să-şi repare greşeala după o ieşire neinspirată.

Câteva zeci de secunde mai târziu Voliculeţ centrează în faţa porţii de unde Bumba trimite în plasă şi dublează avantajul oaspeţilor. Finalul de joc aparţine târgumureşenilor, dar N’Doye (min 88) i-a la ţintă bara porţii lui Panagopoulos.

În minutele adiţionale Hora obţine lovitură de la 11 metri, după un duel cu Skvoc, însă, arbitrul Colţescu a fost indus în eroare la respectiva fază. Hora a executat în forță și a stabilit scorul final, 3-0 în favoarea ASA-ului care arată că are forța să se lupte pentru un loc de cupe europene. ”U” Cluj rămâne cu 18 puncte și se situează în continuare în zona ”roșie” a clasamentului, poziția a XI-a.

Distribuie:

Postaţi un comentariu