“U” Jolidon / Victorie clară la turaţie minimă

Sărbătorita zilei, Andreea Tetean (foto în alb) a contribuit și ea la victoria obținută de U Jolidon Cluj. (Foto: Dan Bodea)

Handbalistele de la Universitatea Jolidon Cluj a obţinut, marţi, o victorie concludentă, scor 34 – 28, în faţa formaţiei CSM Ploieşti, într-o partidă tratată mai degrabă ca pe un ultim antrenament înaintea confruntării europene dintre “U” şi Fehervar, din sferturile de finală ale Cupei EHF.

Prahovencele au început bine meciul de deschidere al etapei a XX-a din Liga Naţională şi au fost mai mereu la conducere până spre jumătatea primei reprize, în condiţiile în care principala preocupare a gazdelor a fost aceea de a evita accidentările. Sportivele pregătite de Horaţiu Paşca au aşteptat cu calm ca elanul oaspetelor, din debutul partidei, să se stingă şi au replicat tăios cu orice ocazie.

În ciuda turaţiei reduse a ritmului de joc “U” Jolidon şi CSM Ploieşti au marcat împreună 31 de goluri în primele 30 de minute astfel că, la pauză tabela de marcaj indica scorul de 17-14 în favoarea “studentelor”. Nici repriza secundă nu s-a desfăşurat sub alte auspicii.

Clujencele au finalizat cu mult calm majoritatea acţiunilor de atac, în vreme ce formaţia vizitatoare a făcut eforturi mari să ţină aproape de ardelence. Încă o dată s-au remarcat “veteranele” din echipa lui Horaţiu Paşca, Simona Vintilă şi Mihaela Ani Senocico, ambele cu câte 7 goluri marcate şi Florina Chintoan autoare a cinci reuşite.

Raluca Mihai şi Laura Popa şi-au trecut şi ele câte 4 goluri în cont şi echipa clujeană aşteaptă cu optimism partida cu Fehervar, programată, sâmbătă, 1 martie, de la ora 16:30, în Sala Sporturilor “Horia Demian”. În urma acestei victorii “U” Jolidon acumulează 36 de puncte şi urcă, temporar, pe poziţia a 4-a a clasamentului.

În ultimele două etape din sezonul regulat “studentele” vor întâlni pe HCM Baia Mare, în deplasare, etapa viitoare şi pe CSM Bucureşti pe teren propriu.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=371]

Distribuie:

Postaţi un comentariu