”U” joacă în Cupa Regelui

Echipa masculină de rugby ”U” Cluj primește sâmbătă, 17 septembrie, vizita formației Știința Baia Mare într-un meci din etapa inaugurală a ediției 2017 a Cupei Regelui. Competiția a fost lansată anul trecut și își propune să crească valoarea și să dea continuitate competițională jucătorilor care nu sunt angrenați în circuitul echipei naționale. Spre deosebire de Cupa României și SuperLiga Națională, Cupa Regelui are avantajul de a oferi șanse jucătorilor tineri de a evolua în aceste partide. Conform regulamentului este obligatorie prezența pe Anunțul Oficial, al fiecărui meci, a unui număr de minimum trei sportivi sub 23 de ani, născuți în anul 1993 sau mai mici.

Având în vedere diferențele valorice între primul eșalon valoric și cel de-al doilea sau al treilea, în Cupa Regelui s-au înscris doar echipele participante în SuperLigă. Competiția va cuprinde, în prima fază, jocuri pentru calificarea în barajul pentru semifinale, urmând ca în luna noiembrie să se dispute meciurile de calificare în semifinale și finale. La începutul lunii decembrie vor avea loc finalele pentru medaliile de bronz, respectiv pentru desemnarea câștigătoarei din acest an a trofeului.

„Începem o nouă competiție, a treia ca organizare anul acesta, în care ne propunem să vedem jucătorii tineri și pe cei care nu au evoluat în SuperLigă. Este o foarte bună oportunitate de a le da și lor șansa unor meciuri de înalt nivel și de a vedea dacă pot face față la cerințele SuperLigii”, a declat managerul echipei ”U” Cluj, Bogdan Cantor. Meciul dintre Universitatea Cluj și Știința Baia Mare este programat, sâmbătă, de la ora 16.00, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. Intrarea spectatorilor este liberă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu