“U”, îngenuncheată de Astra

Foto: Dan Bodea

„Șepcile roșii” rămân fără victorie în acest sezon și după deplasarea de la Astra. Formația pregătită de Ionel Ganea nu a avut nicio șansă în fața giurgiuvenilor, care au rezolvat problema învingătoarei încă din primele minute ale partidei. Ivanovski a deschis balul cu o lovitură de cap, după o gafă impardonabilă a lui Dolha (‘6). Reușita gazdelor i-a debusolat pe „studenți”. În faza imediat următoare, Dolha putea să-și îngroape din nou echipa, dar Budescu a nimerit bara transversală (‘9). Atacantul și-a luat revanșa după doar câteva secunde. A șutat violent la colțul lung, fără speranțe pentru portarul oaspeților (‘9).

Clujenii s-au remarcat abia pe finalul primei părți la șutul lui Cristocea din 8 metri, deviat în corner de Găman (’45).

Cu cuțitul la os, „U” a ieșit mai mult la joc în actul secund. Ciupe a avut șansa golului, dar Silviu Lung Jr. nu s-a lăsat păcălit (’53). Pe contraatac, Ivanovski putea realiza dubla, dar șutul său cu șpițul s-a scurs puțin alături (’56). Macedoneanul nu a mai ratat ținta 12 minute mai târziu, când l-a driblat cu sânge rece pe Dolha și a înscris în poarta goală.

„Alb-negrii” au redus din diferență pe finalul jocului cu ajutorul lui Găman, care și-a introdus balonul în proprie poartă (’79).

Universitatea a început în următoarea formulă: Dolha – Ciupe, Ninu, Neag, van Doten – Kovacs (’46 Popa), Bucșa – Takacs, Cristocea, Târnăcop (’70 Turcu) – Dedu (’76 Odiaka).

Distribuie:

Postaţi un comentariu