”U”, înfrângere record în SuperLigă

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de rugby ”U” Cluj a pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 11-51, meciul disputat în compania campioanei en-titre a României, Timișoara Saracens. În ciuda scorului, record pentru actualul sezon al SuperLigii Naționale, elevii antrenorului Horea Hîmpea au evoluat curajos în fața campionilor din Banat, care nu au putut conta pe aportul a șase jucători de bază.

Oaspeții au marcat prima încercare după doar 11 minute de joc, prin Marian Gorcioaia, dar Calafeteanu a ratat transformarea și a urmat replica ardelenilor, prin lovitura de pedeapsă concretizată în puncte de Ovidiu Melniciuc (scor 3-5). A urmat o perioadă bună a alb-negrilor care însă, nu au reușit să concretizeze niciuna dintre acțiunile pe care le-au întreprins. Gabriel Conache a finalizat un atac frumos al celor de la Saracens (min. 23), Valentin Calafeteneanu a ratat din nou transformarea, iar Ovidiu Melniciuc a mai pus trei puncte pe tabelă, în dreptul ”studenților”, care continuau să spere într-o cădere a oaspeților.

Până la pauză Randall Morrison a mai culcat odată balonul în terenul de țintă al gazdelor și a stabilit scorul primei reprize (6-15). Pentru a evita orice încercare a revenire în joc a Universității, rugby-știi de la Timișoara Saracens au înscris în debutul reprizei secunde de două ori, prin Randall Morrison și Dorin Lazar, asigurându-și astfel, bonusul ofensiv. Pe un contra-atac frumos Universitatea Cluj a marcat singura încercare din această înfruntare, la capătul unei acțiuni care i-a avut în prim-plan pe cei doi jucători tongani ai lui ”U”, Moala Leimoni, care a interceptat un balon și Taniela Halafihi, marcatorul eseului.

Clujenii nu au transformat încercarea, iar diferența s-a făcut în ultimul sfert de oră când Timișoara Saracens a mai înscris de trei ori, prin Marius Simionescu, respectiv Ikemanu Kefu de două ori. Toate cele trei încercări au fost transformate de Gabriel Conache. În urmatoarea etapă Universiatea Cluj va avea o deplasare extrem de grea pe terenul fostei campioane a României, CSM Știința Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu