”U” Cluj, victorie scontată cu Sirius Târgu Mureș

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a obținut o victorie normală (scor 85-71), în disputa din Sala Sporturilor ”Horia Demian”, contra formației Sirius Târgu Mureș. Partida din cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naționale a avut, totuși, momente de dramatism. Echipa vizitatoare a început în forță și avea un avans de 11 puncte, cu două minute înaintea ultimei sirene a primului sfert. Clujencele au redus din diferență și parțialul s-a terminat la scorul de 14-20.

Diferența a fost repede anulată de prestația foarte bună a elevelor lui Dragan Petricevic care au trecut la conducere după un run de 7 puncte. După acest început perfect de sfert secund pentru ”U”, meciul s-a echilibrat, la pauza mare tabela indicând un avans de 3 puncte pentru oaspete (31-34). La revenirea pe parchet echipa gazdă a continuat să caute să revină în avantaj, dar eforturile lor au fost, temporar, zădărnicite de reușitele de la distanță ale jucătoarelor din Târgu Mureș.

Sirius și-a adjudecat și sfertul trei (20-22), dar nu au mai avut reacție la demonstrația de forță a clujencelor, din ultimele 10 minute de joc. 10 puncte marcate consecutiv au dus Universitatea în avantaj pe tabela de scor și nu au mai pierdut jocul din mână, reușind să câștige ultimul parțial cu 34-15, și să obțină, astfel, a treia victorie consecutivă în Liga Națională. Cu 28 de puncte reușite Olena Samburska a fost principala marcatoarea a Universității Cluj. Trupa lui Petricevic se menține pe poziția a șaptea a clasamentului, dar acum sunt la egalitate de puncte (20) cu Olimpia Brașov și ICIM Arad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu