„U” Cluj, victorie la Farul în 10 oameni

Foto: Dan Bodea

Fotbaliștii de la Universitatea Cluj au realizat două premiere în decurs de numai trei zile. În această după amiază fotbaliștii lui Adrian Falub au câștigat primul meci pe teren străin, în Liga 2, scor 3-0 cu Farul Constanța, după ce duminică, alb-negrii pierduseră primele puncte pe teren propriu în actualul campionat, după 1-1 cu Daco-Getica București.

Partida de la Constanța a fost prima disputată de Farul pe propriul stadion, dar ”Șepcile roșii” le-au stricat sărbătoarea revenirii ”acasă”. „U” și-a arătat intențiile ofensive încă din primele momente ale confruntării. În minutul șase Hațiegan a pătruns în suprafața de pedeapsă, portarul gazdelor a reacționat cu întârziere, l-a agățat pe fotbalistul Universității și Dorin Goga a deschis scorul din lovitură de la 11 metri.

Gazdele au încercat să dea replica prin Grigoraș (min. 14) și Jallow (min.18), însă ambii jucător au trimis peste poarta lui Dur-Bozoancă. Din minutul 34 „U” a evoluat în inferioritate numerică după eliminarea lui Hațiegan, pentru cumul de cartonașe galbene. La șapte minute de la startul reprizei a doua gazdele au solicitat penalty după un duel dintre Abrudan și Jellow. În minutul 55 Universitatea beneficiază de o lovitură liberă, iar Goga își arată încă odată geniul. Saltă mingea peste apărarea Farului, doi dintre apărătorii echipei gazdă se încurcă reciproc, Ursu profită și dublează avantajul alb-negrilor.

În minutul 58 Dur-Bozoancă scoate mingea din vinclu, iar câteva zeci de secunde mai târziu gazdele cer al doilea penalty. Universitatea a închis tabela în minutul 80. La o degajare lungă a lui Dur-Bozoancă, Roumadi şi Twumasi de la gazde se încurcă singuri şi nu reuşesc să respingă. Mai mult Roumadi îi pasează apoi lui George Florescu, care îl depăşeşte în viteză pe Kwado Twumasi şi înscrie în dreapta, plasat, pe lângă Mihai Popa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu