“U” Cluj, un nou început. De la zero

Peste 60 de jucători au participat la primul trial organizat în scopul formării noii echipe a Universității Cluj / Foto: Dan Bodea

După aproape 10 ani, Universitatea Cluj a revenit la moda trialurilor. Rămași fără jucători în urma divorțului amiabil de vechea societate a lui Florian Walter, noii conducători ai noii echipe „U” Cluj au organizat, marți dimineață, pe terenul CMC, un trial pentru formarea echipei care, la începutul lunii septembrie 2016, va începe campionatul în Liga a IV-a. Și pentru că brandul “U” Cluj încă atrage, la trial s-au prezentat peste 60 de jucători dornici să convingă că merită să joace la noul “U”. Antrenorii Marius Popescu și Zsolt Szilagyi i-au împărțit pe aceștia în mai multe echipe, care au jucat contra unei formații alcătuită din câțiva jucători rămași de la echipa care a activat, sezonul trecut, în Liga a II-a, Darius Hîmpea, Rareș Cîndea, Cătălin Tarcea, completată cu juniorii din trupa antrenată de Călin Sălăgean, echipă care a jucat în Liga Elitelor.

Trialul, desfășurat pe parcursul a mai multe reprize, a durat aproximativ două ore, timp în care “principalul” Marius Popescu și-a notat câteva nume în carnețel. Decizia privind jucătorii care vor forma noua echipă a “Șepcilor roșii” va fi luată după un nou trial, programat mâine, miercuri, 24 august. Jocurile de azi au fost urmărite din tribună de fostul internațional, Ioan Ovidiu Sabău, managerul noii echipe, alături de foștii jucători, de generație mai nouă, Cristinel Pojar, Radu Sabo, sau mai veche, Remus Câmpeanu și Constantin Răduță. În tribună a fost și profesorul Septimiu Ormenișan, antrenorul echipei Universității „Babeș Bolyai”, care a avut câțiva jucători participanți la trial.

“U” Cluj, după modelul Academia Hagi

Ioan Sabău/ Foto: Dan Bodea

Ioan Sabău/ Foto: Dan Bodea

Intervievat despre noul proiect de la “U” Cluj, managerul Ioan Ovidiu Sabău a spus: „Aș fi vrut să începem mai repede lucrul, dar nu ne-am putut organiza cum am vrut noi și a trebuit să ne adaptăm din mers. Ne bucurăm că avem sprijinul primăriei, a celor șase universități din Cluj și, sperăm noi, încet, încet ni se vor alătura și alți oameni cu potență financiară acestui proiect, pe care eu îl consider foarte interesant. “U” Cluj înseamnă mult pentru oraș, pentru comunitate și asta ne ajută. Noi vrem ca în cel mai scurt timp să devenim o echipă competitivă, obiectivul nostru fiind să ajungem cât mai repede în prima ligă. Sigur, timpul e scurt, sper să găsim cât mai repede jucători cu care să începem campionatul. De aceea am organizat acest trial, însă nu este ușor ca în două zile să identifici jucători pe care nu-i cunoști, plus că mulți dintre ei nu-s pregătiți. Suntem în discuții cu câțiva jucători consacrați, dar nu e ușor cu Divizia D care nu-i deloc atractivă”.

Întrebat dacă va antrena echipa, Sabău a negat categoric. “Nu se pune problema să mai antrenez. Avem antrenori, avem un staff, fiecare cu responsabilitățile lui. Vrem să reorganizăm Centrul de Copii și Juniori, să creștem fotbaliștii noștri. Nu e nici un secret, Mircea Cojocaru va fi cel care va coordona acest centru pe care-l vrem după modelul Academiei Gheorghe Hagi. Am luat legătura cu Gică, ne dă tot suportul și se bucură că ne reorganizăm și noi centrul de copii” a precizat Sabău.

Campionatul Ligii a IV-a Cluj va începe, cel mai probabil, în 3 septembrie 2016, însă mai mult ca sigur “U” Cluj nu va juca în prima etapă, conducerea AJF Cluj dând răgaz oficialilor “Șepcilor roșii” să-și rezolve problema cu lotul de jucători. “U” Cluj va juca meciurile de campionat pe Cluj Arena și pe terenul III din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu