”U” Cluj, un butoi cu pulbere

Jucătorii Universității Cluj sunt neplătiți de luni bune, iar recent au fost dați afară în masă de Valentin Iordănescu, șeful din umbră a clubului / Foto: Dan Bodea

Pare incredibil dar este cât se poate de real. Jucătorii Universității Cluj au fost dați afară de noul șef al clubului, Valentin Iordănescu, pentru că și-au permis să-și ceară drepturile salariale. Așa cum Transilvania Reporter anunțase încă din urmă cu câteva zile, situaţia a devenit alarmantă la „U”, după ce tinerii jucători pregătiţi de Mihai Teja au refuzat să intre pe teren într-un meci amical, iar ulterior au refuzat să se mai prezinte la antrenamente până când cineva din conducerea clubului nu va discuta cu ei. În consecinţă, Valentin Iordănescu a făcut o vizită fulger la Cluj şi i-a trimis pe jucătorii grevişti să se antreneze cu echipa a doua (juniori). Puşi sub presiune de Iordănescu, fotbaliştii au anunţat că vor reveni la pregătiri, dar nu este foarte clar dacă aceştia vor fi reprimiţi la prima echipă.

Iordănescu: ”Nu am nici o funcție, încerc să ajut”
De când patronul clubului, Florian Walter, a fugit din țară ca să scape de pușcărie, la Universitatea Cluj domnește haosul. Nimeni nu știe cine conduce clubul, dar mereu apar nume noi, care își arogă diverse funcții. Ultimul pe această listă este Valentin Iordănescu, nepotul selecționerului Anghel Iordănescu, și ginerele administratorului judiciar al Universității, Marieta Anastasescu. Valentin Iordănescu este omul care a dat afară o echipă întreagă, doar pentru că tinerii jucători ai lui ”U” și-au permis să ceară macar un salariu din cele multe restante. Decizia lui Iordănescu este cu atât mai surprinzătoare cu cât acesta susține că nu are nicio funcție în cadrul clubului Universitatea Cluj.

”Eu reprezint administratorul judiciar (Marieta Anastasescu n.a.), sunt angajat al firmei A&A Consultants și nu am nici o funcție în cadrul clubului. Atât cât am putut eu am încercat doar să ajut acest club, m-am implicat doar pe partea administrativă, în niciun caz pe plan sportiv”, este declarația confuză a lui Valentin Iordănescu, cel care deși susține că nu se implică pe partea sportivă a dat afară întreaga echipă. Iordănescu a explicat mai apoi că aceasta a fost decizia acționarului majoritar, Geroge Walter, fiul lui Florian Walter. ”Am avut o discuțiue cu băieții și le-am transmis ce mi s-a zis să transmit, de către acționarul majoritar, adică fiul lui Florian Walter, George.

Știu că cea mai mare problemă este întârzierea salariilor. Mi s-a spus să transmit că în acest moment nu se poate face nimic în acest sens, pentru că nu sunt bani în club, pentru că nu există sponsori, pentru că deocamdată nimeni nu vrea să investească la acest club. Am discutat toate aceste lucruri cu ei dar nu le-am dat nicio garanție că își vor primi măcar o parte din bani, pentru că nu pot. Ei mi-au spus că în acest caz vor continua să protesteze, iar eu le-am spus să meargă să se antreneze cu juniorii.

Acționarul majoritar a transmis asta”, a mai spus Iordănescu. Nepotul selecționerului a dat asigurări că se negociază preluarea clubului de către alți investitori. ”Sunt ceva discuții, dar eu nu știu foarte multe, pentru că nu fac parte din conducerea clubului, dar știu că se negociază vânzarea pachetului majoritar de acțiuni”, a explicat Iordănescu.

Jucătorii au făcut pasul înapoi
Daţi afară de Valentin Iordănescu, tinerii jucători ai Universităţii a transmis un comunicat prin care îşi fac publice intenţiile. „Niciodată de la începutul protestului nostru nu am dorit să aducem prejudicii clubului sau să periclităm în vreun fel imaginea Universității. Singurul nostru scop a fost de a trage un semnal de alarmă opiniei publice, autorităților locale și conducerii clubului asupra unei situații intolerabile. Suntem neplătiți de foarte multă vreme și am ajuns să fim întreținuți de părinți deși avem semnate contracte de fotbaliști profesioniști, iar unii dintre noi am fost în trecut sau facem parte acum din loturile naționale de fotbal.

Considerăm că această situație este umilitoare atât pentru noi cât și pentru culorile clubului pe care le-am reprezentat întodeauna cu cinste și mândrie. Protestul nostru nu este îndreptat asupra antrenorilor, conducătorilor sau acționarilor, ci împotriva situației pe care am descris-o și care am dorit să fie cunoscută de toată lumea, în speranța că se vor găsi soluții de salvare a clubului. Deși nu am primit încă nicio garanție că vom mai vedea banii care ni se cuvin pentru munca noastră, am hotărât, de comun acord, să ne prezentăm la programul normal al echipei, urmând să continuăm protestul nostru într-o altă formă până la intrarea în normalitate.

Ne cerem scuze tuturor celor afectați de greva noastră, suporterilor care au fost nevoiți să trăiască momente confuze în ultimele zile și tuturor celor care ne susțin și înțeleg responsabilitatea aflată pe umerii noștri. Fără protestul nostru lucrurile ar fi continuat fără ca opinai publică să cunoască realitatea în care ne desfășurăm noi munca. <<U>> nu trebuie să moară!”, au postat fotbaliştii Universităţii pe site-ul numaiu.ro.

Urmează falimentul
Fără un investitor clubul de fotbal Universitatea Cluj va intra în procedură de faliment, iar acest lucru pare doar o chestiune de zile. Reamintim că numai în luna decembrie a anului trecut clubul a pierdut procese cu foşti jucători, sau antrenori, în valoare de un sfert de milion de euro. Cea mai mare datorie a Universității este către fostul antrenor Ionel Ganea, acesta având de recuperat suma de 100.000 de euro. Fostul tehnician al ”Șepcilor roșii” a declarat pentru Transilvania Reporter că s-a simțit umilit de către Administratorul Judiciar, Marieta Anastasescu, și nu are de gând să facă nicio concesie de eșalonare a datoriei, iar dacă va fi cazul va cere falimentul Universității Cluj.

Postaţi un comentariu