“U” Cluj / Stevenson e noua ţintă a Universităţii

Noua ţintă a Universităţii Cluj este Ryan Stevenson, fotbalist care a adunat 105 prezenţe în prima ligă din Scoţia / sursa foto: dailyrecord.co.uk

Refuzaţi de Cătălin Munteanu oficialii de la ”U” s-au orientat rapid către unul dintre campionatele puternice al Europei, cel al Scoţiei, de unde ar putea veni noul „creator” de la mijlocul terenului. Ryan Stevenson evoluează pe postul de coordonator, sau mijlocaş ofensiv şi este al doilea căpitan al formaţiei Hearts Of Midlothian, finalistă a Cupei Ligii Scoţiei în sezonul trecut.

Poate veni liber de contract
Ryan Stevenson are 29 de ani şi este unul dintre fotbaliştii de bază ai scoţienilor de la Hearts, dar problemele financiare cu care se confruntă clubul din Edinburg îi dau dreptul fotbalistului să semneze cu orice echipă, din postura de jucător liber de contract.

Există însă, o dată limită, 1 februarie 2014, până la care Stevenson se poate despărţi de Hearts fără vreo pretenţie financiară a scoţienilor. Din cele 23 de etape disputate până acum în prima ligă din Scoţia, Stevenson a evoluat în 15 partide şi a marcat de 3 ori, fiind al doilea golgheter al lui Hearts, după Callum Paterson care a înscris de 4 ori.

Hearts Of Modlothian se situează pe ultima poziţie în clasamentul Scoţiei, cu un singur punct, asta după ce federaţia a penalizat gruparea din Edinburg cu 15 puncte, fosta campioană a Scoţiei fiind în administrare judiciară din cauza datoriilor financiare. În aceste condiţii Ryan Stevenson este la cei 29 de ani ai săi cel mai bătrân fotbalist din lotul echipei, formată predominant din fotbalişti până în 20 de ani.

Mijlocaşul ofensiv a fost achiziţionat de Hearts în 2010 şi a contabilizat 105 prezenţe în tricoul „vişiniilor” reuşind să marcheze şi 16 goluri. Între returul sezonului 2011/2012 Stevenson a fost împrumutat în Anglia, la Ipswich Town. În această iarnă Universitatea Cluj a insistat pentru achiziţionarea lui Cătălin Munteanu, de la Dinamo Bucureşti, însă, mijlocaşul de 35 de ani a preferat o diminuare salarială pentru a continua la gruparea bucureşteană.

Mai caută un atacant
Valentin Lemnaru a avut un final de an excelent în tricoul Universităţii, reuşind să marcheze şase goluri extrem de importante, însă, şefii „şepcilor roşii” caută soluţii pentru a-i aduce un coleg de linie şi să creeze concurenţă pentru postul de atacant.

Administratorul special al Universităţii, Vlad Munteanu, a dezvăluit că una dintre ţintele alb-negrilor era Mamadou Samassa, legitimat la Chievo Verona. Francezul a refuzat oferta primită de la ”U”, deşi este doar a 5-a opţiune a antrenorului Eugenio Corini pentru atacul echipei din Verona, unde titulari sunt Paloschi şi fostul stelist Thereau. Samassa a ajuns la Chievo în 2012, liber de contract, dar a bifat doar 9 partide în galben şi albastru, şi doar 2 (!) minute în acest sezon.

Un alt atacant care va fi testat în următoarele zile este Gabriel Machado, fostul golgheter al Universităţii Cluj, cu 9 reuşite în sezonul 2009/2010 la finalul căruia ”U” avea să promoveze în prima ligă. În sezonul precedent Machado a fost legitimat la gruparea suedeză Syrianska, cu care a retrogradat în divizia secundă. Doar trei meciuri a prins Machado în prima ligă nordică.

„Samassa ne-a transmis că va încerca să-şi găsească în contract în Franţa, deci este un caz închis pentru noi. Machado se va antrena cu noi, este un fotbalist cu multe calităţi dar nu a mai jucat de multă vreme la nivel înalt, trebuie să-l vedem la treabă înainte să luăm o decizie în privinţa lui. Eu sper să mai vină şi alţi jucători, suntem în discuţii”, a declarat administratorul special al Universităţii Cluj, Vlad Munteanu.

”U” Cluj efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire centralizat, în Turcia, unde va disputa şi o serie de meciuri amicale, începând din această săptămână.

Distribuie:

Postaţi un comentariu