”U” Cluj / „Şepcile roşii” precum Barcelona

Începând de la meciul cu Dinamo, programat sâmbătă, fotbaliştii de la Universitatea Cluj vor evolua cu logoul unei asociaţii umanitare inscripţionat pe tricouri / FOTO: Dan Bodea

Asemeni Barcelonei, fosta campioană a Europei, “U” Cluj va avea inscripţionat pe echipamentul de joc numele unei asociaţii umanitare. Este vorba despre Asociaţia Hans Spalinger (AHS), care, din 2004, lucrează pentru binele unor copii cu handicap mintal sever şi/sau asociat.Parteneriatul dintre Universitatea Cluj şi AHS a fost semnat joi, iar echipa ardeleană este prima de fotbal din Transilvania care va evolua cu numele unei asociaţii umanitare pe tricouri.

“Respinşi în majoritatea cazurilor de propriii părinţi, copiii din centrul de zi al AHS nu sunt o povară pentru societate, ei au nevoie de un pic mai multă atenţie şi îngrijire pentru a învăţa să se bucure de o îmbrăţişare, să interacţioneze cu cei din jur şi să-şi dobândească independenţa. Nimeni nu le-a dat vreo şansă, dar ei au demonstrat, sub îndrumarea profesorilor, că şi în cazul lor se pot face progrese, urmând o terapie adecvată. Universitatea Cluj va duce mai departe povestea AHS, promovându-i cauza pentru ca oamenii să înţeleagă necesitatea implementării acestui tip de terapie la o scară mai mare, astfel încât tot mai mulţi copii cu un diagnostic similar să aibă şansa unei vieţi mai bune. Copiii din centrul de zi al AHS sunt un model de rezistenţă şi luptă, de aceea fotbaliştii clubului vor juca cu logo-ul asociaţiei pe tricouri”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu