”U” Cluj, șase din șase. A învins și Perugia

Foto: Dan Bodea

Stagiul de pregătire pe care Universitatea Cluj îl efectuează în Italia se apropie de sfârșit și, așa cum era și firesc, ultimii adversari pe care ”Șepcile roșii” îi întâlnesc în partidele test sunt de nivel superior celor în compania cărora a jucat în primele amicale. Sâmbătă, trupa lui Adi Falub a obținut un nou succes, scor 1-0 cu Perugia. A fost cel mai tare duel de până acum în cantonamentul din Italia și un duel între doi dintre tehnicienii de mare viitor – Adrian Falub, respectiv Alessandro Nesta, fost jucător la Lazio și AC Melin, cu 17 trofee cucerite în carieră.

Înclinația celor doi antrenori către perfecțiunea tactică s-a resimțit și în teren. Și totuși, alb-negri au fost superiori echipei lui Nesta, în ciuda faptului că Perugia are în lot câteva nume importante, între care Federico Melchiorri (fost jucător în Serie A la Cagliari), sau Samuel Di Carmine (ex Fiorentina, Queens Park Rangers etc). Florescu și Ene nu l-au putut învinge pe portarului Perugiei, ambii în situație de unu la unu, și prima repriză s-a terminat cum a început, 0-0.

Repriza a doua s-a derulat sub aceleași auspicii, niciuna dintre combatante nereușind să facă diferența, până în minutul 63 când golgheterul verii de la ”U”, Gavra a marcat spectaculos cu un șut fără speranțe, la vinclu. Clujenii au știut să apere rezultatul, italienii nu au reușit să dezlege modulul tactic al lui Falub și Universitatea a învins în cel mai tare amical al verii. Adversara universitarilor este un club cu o istorie de 113 ani, care în sezonul precedent a participat în play-off, în Serie B, dar a ratat promovarea în serie A fiind învinsă de Venezia. Duminică, Universitatea Cluj va disputa ultimul amical în Italia, iar luni, echipa va reveni în țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu