”U” Cluj / Săptămâna decisivă pentru Nicu şi Munteanu

Până să primească noi întăriri, antrenorul Universității Cluj, Mihai Teja, și-a scos echipa la primele alergări din 2014 / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj şi-a reluat antrenamentele la sfârşitul săptămânii trecute, dar mult anunţatele transferuri ale lui Maximilian Nicu şi Cătălin Munteanu se lasă aşteptate. Şeful clubului ardelean, Vlad Munteanu, a declarat că zilele următoare vor fi decisive în privinţa ambilor jucători, „U” urmând să plece în Antalya, vineri, dată până la care lotul pregătit de Mihai Teja va fi, conform administratorului special al Universităţii, definitivat.

Nicu vrea în Germania
Maximilian Nicu a jucat ultima oară pentru TSV 1860 Munchen în sezonul 2012-2013, în doar 10 partide, iar de câteva luni este în aşteptarea unei noi oferte. Fostul internaţional al României are 31 de ani şi declara recent că este în discuţii cu o formaţie din Germania, iar dacă negocierile nu vor avea o finalitate pozitivă pentru român, acesta ar urma să dea curs propunerii venite de la „U”.

Situaţia este aproape identică şi în ceea ce-l priveşte pe Cătălin Munteanu, mijlocaşul dinamovist sperând în continuare că va primi o propunere de prelungire a contractului cu Dinamo, scandent la sfârşitul actualului campionat. Pentru cei doi timpul nu mai este un aliat, iar conducătorul „şepcilor roşii” ia în calcul şi alte variante de jucători, în cazul în care cei doi nu vor ajunge la Cluj.

„Am vorbit cu amândoi, îi înţeleg, Nicu ar vrea să continue în Germania, Cătălin ar vrea să-şi încheie cariera la Dinamo, dar nici noi nu putem să aşteptăm prea mult răspunsurile lor. Vineri (17 ianuarie n.a.) echipa noastră va face deplasarea în Turcia, pentru primul cantonament şi e normal ca antrenorul să ştie pe ce jucători se va baza. Încă mai aşteptăm un răspuns şi de la Nicu şi de la Munteanu, dar dacă acesta nu va veni în zilele următoare va trebui să ne reorientăm”, a declarat Vlad Munteanu.

Au plecat 5, au venit 4…juniori
La reunirea echipei au fost oficializate transferurile lui Ronald Gercaliu şi Karim Boutadjine, dar au fost anunţaţi şi jucătorii care nu vor mai face parte din lotul Universităţii. Aceştia sunt Habib Balde, Emil Rilke şi Iulian Dedu. Pe lista jucătorilor care nu intră în vederile antrenorului Mihai Teja se regăsesc şi Octavian Ursu şi Florin Cordoş, cei doi urmând a fi doar împrumutaţi pentru partea a doua a campionatului, cel mai probabil în liga secundă unde să aibă mai multe şanse de a evolua meci de meci. Până să primească respunsurile lui Maximilian Nicu şi Cătălin Munteanu, tehnicianul alb-negrilor a anunţat că în stagiul de pregătire din Turcia va deplasa şi patru juniori, pe care speră să-i integreze cât mai repede în lotul primei echipe.

„Încă din partidele tur am încercat să dau credit unor jucători tineri şi sunt mulţumit de cum s-au integrat, tocmai de aceea consider că trebuie să continuăm pe această linie, dar evident avem nevoie şi de jucători cu experienţă. Cu siguranţă vor mai veni jucători până la plecarea noastră în Antalya”, a spus Teja.

În Turcia Universitatea Cluj va efectua două stagii de pregătire. Primul se va derula în perioada 17-27 ianuarie, iar cel de-al doilea între 28 ianuarie şi 9 februarie. Deocamdată au fost stabilit doar trei partide de verificare cu formaţiile Cernomoreţ Odessa, FSV Frankfurt şi FK Radnicki Nis, însă, administratorul special al „şepcilor roşii” a declarat că în total clujenii vor juca în şase amicale, ceilalţi adversari urmând a fi stabiliţi până la plecarea echipei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu