“U” Cluj / Salvarea e în Cluj, dar telefonul nu sună!

Adi Falub a antrenat cele mai rau platnice echipe din România, "U" Cluj, Sportul, UTA şi Unirea Alba Iulia, acum e gata să revină la Universitatea, dacă l-ar suna cineva / FOTO Dan Bodea

Universitatea Cluj traversează una dintre multele perioade de incertitudini. Şefii l-au dat afară pe Ionel Ganea, fară să respecte legislaţia, iar acum caută soluţii de înlocuire a tehnicianului plătit cu 4.000 de euro pe lună. Costel Enache e favorit, doar pentru că a lucrat cu actualul purtător de valiză de la “U”, Mărginean, dar soluţia stă acasă şi aşteaptă doar un telefon.

Adrian Falub este numele vehiculat de clujenii care mai stau pe lângă echipă, dar tehnicianul care a renunţat la cariera fotbalistică pentru a antrena Universitatea nu pare să fie un nume pe placul actualilor conducători. Culmea, Florian Walter finanţatorul Universităţii, nici nu vrea să audă de Falub, omul care a promovat pe “U” în prima ligă în 2007.

“Vin de ieri la Universitatea, dar pentru asta trebuie să mă cheme cineva”, a spus Falub. Fostul fundaş al “şepcilor roşii”, care a adunat 200 de meciuri în alb şi negru, este liber de contract şi susţine că are o datorie faţă de clubul universitar. “Eu am renunţat să joc fotbal pentru a fi antrenor. Şefii de atunci mi-au propus posturi executive, eu vreau să fiu în iarbă lângă fotbalişti, asta ştiu să fac, asta îmi doresc. Nu am plecat în cele mai bune relaţii de la Universitatea, suporterii aveau dreptate atunci, nu am reuşit să le oferim ce aşteptau ei. Acum, au trecu anii m-am copt şi m-am fript la toate cluburile de tradiţie, dar sufletul meu e lângă Universitatea. Sunt acasă, în Cluj şi aştept un semn că să mă întorc la echipa mea de suflet”, a mai spus Falub.

De partea lui Ganea

Tehnicianul este alături de Ganea în conflictul cu actuala conducere a Universităţii. “Nu am nicio calitate la club să-mi dau cu părerea, dar Ganea este colegul meu şi nu sunt de acord cu ce i s-a întâmplat. Eu nu pot să dau într-un coleg căzut, pe care nimeni nu-l mai susţine. Nu ştiu ce s-a întâmplat la Universitatea, dar dacă s-au trimis oameni care să-i interzică accesul la antrenament nu e ok. Poate într-o zi mă trezesc şi eu în aceaşi situaţie. Antrenorul răspunde de rezultatele echipei, dar dacă nu este susţinut, singur nu poate face mai nimic. Nu pot să comentez această situaţie, dar Ganea este colegul meu şi spun că nu e normal să se întâmple aşa ceva. Există mereu calea dialogului”, a mai spus Falub.

Adrian Falub s-a format ca jucător la Unirea Dej şi s-a consacrat la Universitatea Cluj. A mai jucat la Gloria Bistriţa, FC Naţional şi Digenis Morphou, după care şi-a început cariera de antrenor la Universitatea Cluj, pe care a şi promovat-o în Liga I. A mai reuşit aceaşi performanţă cu FCM Târgu Mureş şi Unirea Alba Iulia, iar în acest moment e liber de contract.

[stextbox id=”custom” caption=”Gică Barbu, soluţia de rezervă”]

„U” Cluj a plecat azi în cantonament la Băile Felix. Până la numirea noului antrenor, de pregătirea „şepcilor” se va ocupa Gică Barbu, fostul secund al lui Ganea. „E o situaţie delicată. Eu mă voi ocupa de pregătirea jocului cu Botoşani. Sunt interimar, dar nu ştiu pentru cât timp. Am dorit să plecăm în cantonament pentru a avea linişte. În perioada lui Ganea s-a muncit mult, jucătorii sunt foarte bine pregătiţi fizic, dar, din cauza neîncrederii, nu arătam bine la meciuri”, a declarat Barbu.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu