”U” Cluj / Să fie, oare, 13 cu noroc?

Fotbaliştii Universităţii Cluj au ieşit mai mereu cu capetele plecate de pe teren în acest sezon / foto: Dan Bodea

Rămasă singura echipă fără victorie în Liga 1 după 12 etape, Universitatea Cluj speră să spargă gheaţa ghinionului tocmai în etapa 13 şi să obţină, luni seară, la finele meciului cu Viitorul Voluntari, primul succes în actuala stagiune. Ar fi o victorie venită târziu, cum se spune, după al 12-lea ceas, dar care ar fi un balon de oxigen pentru “Şepcile roşii” aflate într-o continuă goană după puncte în acest final de sezon, pentru a nu pierde contactul cu echipele care se zbat să scape de subsolul fierbinte al clasamentului.

Ar fi un debut cu dreptul, la primul meci pe teren propriu, şi pentru Mihai Teja, al treilea antrenor principal al universitarilor în acest tur de campionat. Conform statisticilor, doar în trei ediţii, din cele 55 jucate de “U” în prima ligă, inclusiv aceasta în derulare, au obţinut ”studenţii” prima victorie după 12 etape scurse de la începutul campionatului. Prima dată a fost în sezonul 1958-1959, cînd Ştiinţa Cluj (cum se numea ”U” în acele vremuri) obţinea primul succes abia în etapa a 16-a, un 1-0 cu Ştiinţa Timişoara, cu precizarea că, până atunci, echipa adunase 8 puncte din tot atâtea egaluri obţinute.

A doua oară a fost în sezonul 2007-2008 cînd „U” bătea Steaua cu 2-1 în runda a 12-a, după ce în primele 11 etape adunase 4 puncte, exact zestrea strânsă de „U” în zilele noastre. Şi ar mai fi acest sezon în care, din păcate, statistica va reţine cel mai slab start de sezon al “studenţilor” din toate cele 55 de sezoane jucate de „U” în prima ligă de fotbal a ţării.

Distribuie:

Postaţi un comentariu