„U” Cluj s-a reinventat dar trăieşte periculos

Valentin Lemnaru (foto, în prim plan) a marcat a doua dublă consecutivă pentru "U" şi clujenii simt din nou că sunt în joc pentru evitarea retrogradării / Foto: Dan Bodea

Meciul marilor speranţe ale Universităţii Cluj a însemnat şi un nou succes pentru fotbaliştii clujeni, care au dispus de Corona Braşov la limită, scor 3-2, la capătul unei partide spectaculoase, în care s-au acordat nu mai puţin de trei lovituri de la 11 metri, iar braşovenii puteau întoarce rezultatul în finalul jocului.

Duble pentru Lemnaru şi Buş
Înaintea acestei partide ambii antrenori declarau că nu îşi permit să piardă meciul şi că vor aborda confruntarea foarte ofensiv. Şi aşa a fost. Mihai Teja l-a redescoperit pe Valentin Lemnaru, iar atacantul a ştiut să-i arate recunoştinţa cuvenită, printr-o dublă ce se putea transforma într-un hattrick, dar vârful „şepcilor roşii” s-a pierdut cu firea în minutul 88 şi a executat slab o lovitură de pedeapsă.

Lemnaru punctase anterior însă, în minutele 22, tot de la punctul cu var şi în minutul 52. Pentru nouarul clujean aceasta este a doua dublă consecutivă, după ce în etapa precedentă punctase tot de două ori în poarta celor de la Viitorul Voluntari.

De partea cealaltă Ionel Gane a trimis în teren o formulă de echipă nouă pentru el şi elevii lui, cu doi atacanţi în acelaşi timp pe teren. S-a remarcat fotbalistul CFR-ului, împrumutat la Braşov, Laurenţiu Buş care a marcat pentru 1-1 în minutul 24 şi a scos şi ulterior a transformat penalty-ul de 2-3, în minutul 85.

Pentru Universitatea a marcat şi Borza, ca o coincidenţă jucătorul care punctase alături de Lemnaru şi în victoria cu Viitorul. Lăsând la o parte greşelile, numeroase de ambele părţi, jocul a fost dinamic, combinativ, niciuna dintre echipe nealegând varianta clasică de „închidere” a jocului.

„Am avut noroc, dar ne-m propus să adunăm cât mai multe puncte în acest final de an ca să avem sărbători liniştite şi frumoase. Sunt fericit că am reuşit să marchez din nou două goluri, dar se putea şi mai bine, dacă executam mai bine ultimul penalty”, a declarat golgheterul Universităţii, Valentin Lemnaru.

De partea cealaltă oficialii echipei oaspete au acuzat maniera de arbitraj acuzând neacordarea a încă unei lovituri de penalitate pentru Corona. Victoria însă le aduce „studenţilor” încă 3 puncte care îi ridică pe poziţia a 16-a în clasament, iar etapa viitoare vor evolua tot pe teren propriu, cu cealaltă echipă din Braşov.

CFR, egal neconvingător la FC Braşov
A doua înfruntare între echipele din Cluj, respectiv Braşov s-a terminat la egalitate scor 0-0. Pentru vişinii acesta este al şaselea meci la rând fără înfrângere dar jocul nu a fost deloc convingător. „Stegarii” au fost mai incisivi şi din cauza situaţiei dificile din clasament au încercat să fie mai incisivi însă, nici Surdu, nici Andrei Cristea nici Buga nu au arătat luciditate în faţa lui Felgueiras, portarul CFR-ului rezolvând fără prea mari emoţii toate încercările ofensive ale FC-ului.

Antrenorul clujenilor, Petre Grigoraş a încercat să schimbe din mers sistemul de joc însă modificările efectuate nu au avut darul de a produce prea multă panică în careul gazdelor. Feroviarii au avut cea mai mare ocazie de gol în ultimele secunde ale partidei însă, Maah a ratat incredibil dintr-o situaţie extrem de favorabilă, din numai şase metri.

În urma egalului obţinut la Braşov, CFR acumulează 22 de puncte şi se situează pe locul 8 al clasamentului, destul de departe de podiumul Ligii I, iar etapa viitoare vor evolua tot în deplasare, la Gaz Metan Mediaş, una dintre echipele care arată o formă sportivă excelentă în ultimele etape de campionat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu