”U” Cluj / Rugby în „Universul copiilor”

Copiii de la grădiniţa Universul copiilor din Cluj_napoca, au luat primiele lecţii de rugby de la Bogdan Cantor (antrenor "U" Cluj) şi de la căpitanul universitarilor, Cristian Podea

Copiii de la grădiniţa Universul copiilor din Cluj-Napoca au luat primele lecţii de rugby. Iniţiativa aparţine antrenorului universitarilor, Bogdan Cantor, sprijinit în dmersul său de căpitanul Cristian Podea. Cei doi au condus, joi, o lecţie deschisă pentru copii grupei B de la grădiniţa amintită, iar copiii i-au primit cu bucurie şi multă poftă de joacă. Vreme de 40 de minute reprezentanţii Universităţii Cluj le-au arătat micuţilor primele tehnici de pasare a balonului, au organizat întreceri, iar la final au împărţit dulciuri micilor „elevi”.

„Pentru copii este ceva nou în programul de zi cu zi. A fost iniţiativa domnului Bogdan Cantor, iar noi am primit-o cu multă bucurie. Anul trecut copii au învăţat primele mişcări de fotbal american, acum au fost extrem de receptivi în ceea ce priveşte rugbyul, a fost o oră pe care am petrecut-o împreună într-un mod foarte plăcut”, a declarat Ioana Chioreanu, educatoarea grupei de copii.

La rândul său căpitanul echipei de rugby ”U” Cluj s-a arătat entiziasmat de pofta de joacă şi receptivitatea copiilor. „Nu este un secret că îmi place să lucrez cu copii şi pentru asta mă pregătesc, atunci când voi decide să îmi închei cariera. Am absolit de curând cursurile Academiei Române de Rugby, iar atunci când va veni vremea să mă apuc de antrenorat mi-ar plăcea să antrezez copii. Am văzut câţiva micuţi cu abilităţi foarte bune, cine ştie, poate nu peste foarte mult timp îmi vor fi elevi”, a punctat Cristian Podea.

Acţiunea face parte din proiectul de dezvoltare şi popularizare a rugbyului în rândul copiilor şi elevilor demarat de mai multă vreme de antrenorul Universităţii Cluj, Bogdan Cantor, fost director de dezvoltare regională în cadrul Federaţiei Române de Rugby.

Distribuie:

Postaţi un comentariu