”U” Cluj / Răbdarea are meritul ei, proiectul Ogăraru prinde contur

Veteranul Vasilică Cristocea (foto, la minge) a deschis scorul la momentul potrivit în confruntarea cu Pandurii şi "U" Cluj a obţinut al treilea succes în actuala ediţie de Liga I / Foto: Dan Bodea

Etapa cu numărul zece a fost de nota 10 pentru George Ogăraru şi Universitatea Cluj. Alb-negrii au răsplătit încrederea şi răbdarea suporterilor cu un succes echivalent cu ieşirea “Şepcilor roşii” din zona fierbinte a clasamentului.“U” s-a impus cu scorul 2-0 în faţa Pandurilor din Târgu Jiu însă, nu atât scorul este cel care a atras atenţia asupra universitarilor, ci evoluţia lor de pe gazon. Nici nu au apucat să se aşeze gorjenii în teren şi Viveiros a zguduit transversala porţii lui Stanca.

Nici fotbaliştii lui Petre Grigoraş nu au refuzat jocul şi Paul Anton a replicat cu un şut pe măsură, dar intervenţia lui Veselovsky a fost din nou la înălţime. Dan Bucşa şi din nou Viveiros au arătat clar intenţiile ofensive al Universităţii însă, golul a venit de la cine se aşteptau toţi mai puţin.

Pe final de primă repriză o combinaţie de efect în suprafaţa de pedeapsă a gorjenilor s-a materializat în golul reuşit de veteranul Vasilică Cristocea. Reuşita a venit perfect, înainte de pauză şi le-a dat un plus de moral fotbaliştilor lui George Ogăraru.

La pauză şi imediat după reluarea jocului cei doi tehnicieni au efectuat o serie de modificări în formulele de joc şi Dan Nistor, de două ori, plus Matulevicius au încercat să restabilească echilibrul de pe tabela de scor.

Lorant Kovacs / Foto: Dan Bodea

Lorant Kovacs / Foto: Dan Bodea

În minutul 80 Ogăraru simte că e nevoie de un suflu nou pe faza ofensivă şi-l introduce în teren pe Lorant Kovacs, iar puştiul crescut în spiritul lui “U” face diferenţa printr-un şut extraordinar.

2-0 a rămas scorul final şi chiar dacă au fost momente în care alb-negri au părut depăşiţi de adversari, încrederea insulflată de staf şi fani i-au împins spre cel de al treilea succes stagional.

Cu 11 puncte acumulate Universitatea Cluj iese temporar din zona fierbinte a clasamentului şi face un salt semnificativ, până pe poziţia a XI-a. Cealaltă echipă clujeană, CFR, întâlneşte, luni, revelaţia actualei ediţii de Liga I, ASA Târgu Mureş.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu