”U” Cluj – Petrolul, ca-n vremurile de altă dată. Studenții au câștigat, dar au tremurat serios în prelungiri

Foto: Dan Bodea

Cel mai așteptat meci al toamnei, pe Cluj Arena, ”U” – Petrolul, a fost și cel mai atractiv dintre toate cele disputate acasă de trupa lui Adrian Falub. Suporteri mulți de ambele părți, galeria clujeană ”în zi de meci”, torțe, cântece și în general o atmosferă așa cum ar trebui să fie pe orice stadion pe care se joacă fotbal.

Foto: Dan Bodea

Cu Laszlo Sepsi în centrul defensivei, cu Berci și Coman în benzi, cu Dumitrescu în locul lui Florescu, accidentat, cu căpitanul Giurgiu pe banca de rezerve, dar cu Dorin Goga refăcut după o accidentare care l-a ținut multă vreme departe de teren, alb-negri au început bine meciul și au profitat de o gafă monumentală a lui Tordai. Era minutul 13 când Goga a recuperat o minge la mijlocul terenului, l-a lansat pe Ursu și mijlocașul Universității a înscris în poarta goală după o ieșire ratată a portarului echipei oaspete.

Foto: Dan Bodea

Oaspeții au pus treptat stăpânire pe joc, dar evoluția lor nu a dat emoții fotbaliștilor lui Falub, care au intrat la cabine în avantaj. Debutul reprizei a doua a fost fulminant. În minutul 49 Kofi a insistat să recupereze un balon, i-a pasat lui Takacs în banda dreaptă, a urmat o cursă și o centrare perfectă la colțul lung unde aștepta Goga. Atacantul a marcat pentru 2-0 și a declanșat sărbătoarea în peluză. După alte două minute faza s-a repetat, dar pe partea opusă. Gavra a centrat din stânga către același destinatar, Goga, și tabela de marcaj s-a modificat pentru a treia oară.

Foto: Dan Bodea

După ceva mai bine de o oră de joc centralul partidei l-a trimis la vestiare pe Doru Dumitrescu. Petrolul însă, nu a profitat de superioritatea numerică decât în finalul întâlnirii. Mai întâi Țigănașu a trimis o torpilă de la 30 de metri, dar bara l-a salvat pe Dur-Bozoancă. Proaspăt intrat pe teren Nini Popescu a redus din handicap în minutul 90+1, iar trei minute mai târziu Herea a pus latul pentru 3-2. Putea să fie și mai rău. Petrolul a continuat să atace, ”U” Cluj să se apere ca la handbal. În cele din urmă Adrian Comănescu a fluierat finalul și Universitatea a obținut al cincelea succes ”acasă”, din tot atâtea meciuri disputate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu