”U” Cluj nu se regăsește. „Șepcile roșii” au pierdut și cu SCM Gloria Buzău

Foto: Dan Bodea (arhivă)

S-a ales praful de toate visele suporterilor Universității de a-și vedea favoriții evoluând în prima ligă. După patru etape ”U” este pe loc retrogradabil, după trei eșecuri în debutul noului sezon. Meciul s-a disputat la Târgu Mureș, cu porțile închise, și a fost controlat încă din primele minute de buzoieni.

În primele 25 de minute Universitatea nu a contat deloc în ofensivă, în vreme ce oaspeții au apărut de câteva ori în suprafața de pedeapsă a lui Jose Costa. Abia în minutul 25 Gavra a încercat să finalizeze o acțiune de atac. Câteva zeci de secunde mai târziu Rafa s-a trezit cu balonul la 10 metri de poarta adversă, dar execuția nu a fost deloc inspirată.

Alexandru Pop și Gavra au mai irosit câte o oportunitate până la faza din minutul 38 când Berci l-a faultat în careu pe Munteanu, iar Valentin Alexandru a șutat tare și pe centrul porții pentru 1-0. Același jucător a mai ratat o ocazie uriașă în minutele adiționale ale primei reprize și Gloria era încă de la pauză lider în Liga 2.

Repriza a doua a continuat pe aceiași linie, cu oaspeții ceva mai insistență și cu ”U” lipsită de idei. A fost nevoie de intrarea lui Dorin Goga pentru ca apărarea oaspeților să se clatine. În minutul 61 Alex Pop a pătruns în careu, a pasat excelent pentru Goga, dar șutul acestuia din urmă a trecut peste poartă.

Atacantul Gloriei Buzău, Dragoș Huiban, a oferit una dintre cele mai mari ratări ale acestui sezon. În minutul 69 Branislav Luptak a trimis o pasă superbă cu efect, peste toată apărarea clujenilor, pentru Huiban, însă atacantul buzoienilor a driblat portarul gazdelor din preluare dar a trimis în mod incredibil pe lângă poarta goală, din doar șase metri. Același Huiban a marcat din penalty zece minute mai târziu, iar echipa sa s-a impus cu 2-0.

După patru jocuri ”U” Cluj se situează pe locul 17, retrogradabil, cu doar 3 puncte acumulate. Etapa viitoare alb-negrii vor evolua în deplasare, la Metaloglobus București. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 13:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu