“U” Cluj / “Micul Ajax” e mic, mic de tot

În eclipsă totală de formă căpitanul Vali Lemnaru nu a putut împiedica umilinţa Universităţii în faţa Petrolului, scor 0-3, pe Cluj Arena / Foto: Dan Bodea

Duelul dintre tinereţea antrenorului George Ogărau (“U” Cluj) şi experienţa “Bătrânului lup”, Gheorghe Mulţescu a fost câştigat de ultimul. Petrolul Ploieşti a obţinut o nouă victorie categorică în acest sezon, scor 3-0, pe Cluj Arena, în înfruntarea cu “Micul Ajax” pe care Ogăraru încearcă să-l creeze pe malul Someşului. Dacă pe gazon lucrurile nu au stat cum s-ar fi aşteptat fanii, în tribune a fost spectacol.

Coregrafia suporterilor “Şepcilor roşii” a fost şi de această dată la înălţime. La 12 minute de la startul partidei oaspeţii şi-au creat prima mare ocazie de gol, dar reluarea cu capul a lui Astafei avea să fie respinsă de Niculescu, înlocuitorul titularului dintre buturi, Veselovski. După alte 7 minute acelaşi Astafei primeşte un “cadou” de la Muşat însă, şutul lui este reţinut fără probleme de Niculescu.

Ofertat de arabi, antrenorul Petrolului a simţit că trebuie să facă impresie bună şi l-a schimbat după ceva mai mult de o jumatate de oră de joc pe Shai Haddad cu Priso, iar două minute mai târziu Toto Tamuz şutează imparabil de la 25 de metri şi-l lasă spectator pe Niculescu. Nu avea să fie singura reuşită a petroliştilor, Alcenat dublând avantajul oaspeţilor pe finalul primei reprize. Ogăraru a cedat nervos.

Coregrafia aniversării a 95 de ani ai "U" Cluj / Foto: Dan Bodea

Coregrafia aniversării a 95 de ani ai “U” Cluj / Foto: Dan Bodea

Tehnicianul universitarilor izbeşte violent banca de rezerve, dar prima repriză se încheie. Nici schimbările din partea a doua nu au adus un plus de imaginaţie şi forţă echipei clujene, Mengolo şi Paulinho jucând în acelaşi ritm cu coechipierii lor. Oaspeţii au prins curaj şi evoluează dezinvolt, iar Tamuz îşi trece în cont încă o bună oportunitate de a răsuci cuţitul în rana alb-negrilor.

În replică Ciupe a încercat să-l “copieze”, dar la fel ca atacantul petrolului a ratat ţinta. În fine, seara perfectă a “Lupilor” a fost întregită de reuşita lui Albin, din minutul 70 şi dezastrul era total pentru “U”. Meciul s-a terminat în cele din urmă, dar universitarii dau semne grave de neputinţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu