”U” Cluj / Meci nebun şi un punct numai bun pentru ”U”

Vali Lemnaru și Vasilică Cristocea au fost artizanii golului prin care ”U” Cluj a înscris golulegalizator din meciul cu Astra Giurgiu / Foto: Dan Bodea

”U” Cluj a smuls un punct în confruntarea cu vicecampionii României, Astra Giurgiu, în partida din cadrul etapei a XV-a a Ligii I. Gazdele au încheiat meciul cu doi oameni în minus şi au trimis de două ori mingea în bară, pe final de joc. Aşteptat cu mare interes, duelul dintre Astra şi “U” Cluj a debutat cu o primă ocazie a gazdelor.

În minutul 2 Budescu a trimis cu capul, din poziţie favorabilă însă, mingea a trecut peste poarta lui Panagopoulos. În mare suferinţă din cauza rezultatelor nefavorabile, “Şepcile roşii” au trecut la conducerea jocului şi Gravenberch şi-a încercat tăria şutului de la marginea careului, în minutul 7, iar Lemnaru a ratat şi el o execuţie de fineţe în minutul 13.

Boukari şi din nou Gravenberch au mai încercat vigilenţa celor doi portari, dar prima repriză s-a încheiat cu acelaşi scor din minutul 1 (0-0). La 10 minute de la reluarea partidei Astra deschidea scorul prin Boukari care a reluat în plasă şutul lui Budescu, respins de Panagopoulos. După alte 10 minute Silviu Lung îl faultează în careu pe Cristocea, iar căpitanul universitarilor, Vali Lemnaru, restabilea egalitatea de la punctul cu var.

La 1-1, jucătorii celor două echipe s-au încins rău de tot, iar arbitrul a împărţit cu generozitate cartonaşe, şi de o parte şi de cealaltă. În minutul 74 “U” obţine al doila penalti, dar execuţia lui Muşat izbeşte bara. Trei minute mai târziu William de Amorim primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat. În minutul 85 Boukari i-a şi el la ţintă bara porţii universitarilor, iar George Florescu îşi lasă echipa cu doi oameni mai puţin pe teren după o intrare imprudentă.

Vicecampionii nu au renunţat la luptă şi în minutul 90 Denis Alibec şutează violent, dar mingea loveşte încă o dată bara porţii lui Panagopoulos şi meciul s-a termină la egalitate. Rezultatul a fost per ansamblu echitabil la capătul unui meci spectaculos care însă, nu-i scot pe alb-negri din zona roşie a clasamentului.

”Sincer am avut așteptări mari de la acest meci, dar la cum s-au derulat lucrurile în teren cred că trebuie să ne mulțumim și cu acest punct. Obiectivul nostru, la fiecare meci pe care îl jucăm în deplasare, este de a obține cel puțin un punct. Ei au avut și două bare pe final de joc, deci una peste alta sunt mulțumit cu rezultatul final”, a declarat George Ogăraru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu