”U” Cluj – FCSB și Sănătatea Cluj – Petrolul Ploiești, în 8-imile Cupei României

Foto: Dan Bodea

Luni, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din 8-imile de finală ale Cupei României. Cele două echipe calificate în această fază a competiției, ”U” și Sănătatea Cluj vor înfrunta pe FCSB, respectiv pe Petrolul Ploiești. Conform regulamentului de desfășurare jocurile din optimile şi sferturile de finală ale Cupei României se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

Astfel, ambele grupări clujene vor fi echipe organizatoare și vor disputa meciurile din 8-imi pe teren propriu. Calificarea Sănătății Cluj în dauna deținătoarei trofeului, FC Viitorul Constanța, a reprezentat cea mai mare surpriză a fazei 16-imilor, iar „Virușii verzi” nu sunt deloc speriați de tragerea la sorți.

Foto: Dan Bodea

„Noi deja ne-am depășit condiția în actuala ediție a Cupei României. Ne-am egalat cea mai bună performanță, iar victoria în fața Viitorului Constanța a fost ceva fantastic. Acum continuăm să visăm. Nu am avut nicio preferință la tragerea la sorți, doar ne bucurăm că suntem în această fază. Ce va fi? Cine poate știi? Ce știm noi este că vom juca așa cum am făcut-o și cu Viitorul, cu sufletul. Dacă va fi să mai facem o surpriză vom trăi clipa”, a declarat managerul echipei Sănătatea Cluj, Marius Semeniuc.

Foto: Dan Bodea

Duelul dintre Universitatea Cluj și FCSB este unul dintre cele mai disproporționate din această fază a Cupei. Alb-negrii traversează o perioadă dificilă, de reorganizare după ratarea promovării, din această vară, în primul eșalon. Ultima oară cele două echipe s-au întâlnit tot în Cupa României și tot pe Cluj Arena, la data de 24 septembrie 2015, roș-albaștrii câștigând la mare luptă cu 1-0, printr-un gol marcat în ultimele minute ale partidei. Anterior, pe 31 mai 2015, ”U” și FCSB au disputat finala Cupei, bucureștenii câștigând cu 3-0.

În cazul în care unul sau mai multe meciuri urmează să fie televizate şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, cum e și cazul Sănătatea Cluj, jocul va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Cel mai probabil Sănătatea va întâlni pe Petrolul tot pe Cluj Arena, în funcție de ce vor stabili televiziunile care transmit jocul. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Meciurile din optimile Cupei României:
Sănătatea Cluj – Petrolul Ploieşti
Foresta Suceava – Dinamo
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Astra
Academica Clinceni – FC Botoşani
Universitatea Cluj – FCSB
Metalul Buzău – Politehnica Iaşi
FC Voluntari – Universitatea Craiova
CS Mioveni – FC Hermannstadt.

Meciurile din această fază a competiției vor avea loc în perioada 29-31 octombrie, programul complet urmând a fi anunţat zilele viitoare de către Federația Română de Fotbal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu