“U” Cluj face legea la Botoşani

Foto: Dan Bodea

Tribunalul Botoşani a decis, joi, că echipa de fotbal Universitatea Cluj-Napoca nu trebuie să intre în faliment, administratorul judiciar stabilit de instanţă urmând să facă toate demersurile pentru achitarea datoriilor până la data de 5 septembrie anul curent, atunci când a fost stabilită o nouă înfățișare. Conform monitorulbt.ro, magistraţii botoşăneni au respins toate cererile creditorilor care solicitau declanşarea procedurii de faliment, dar şi celelalte cereri de intervenţie depuse de o parte din cei care mai au de recuperat bani. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Prima cerere de intrare în faliment a fost formultă anul trecut de reprezentanţii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP), care au invocat o datorie neachitată de 1, 5 milioane de lei acumulată chiar în perioada de când clubul clujean se află în insolvenţă. Ulterior firma A&A Consultants IPURL, în calitate de administrator judiciar, a dovedit achitarea a peste un milion de lei din datoria amintită. A urmat apoi o nouă cerere de intrare în faliment din partea fostului antrenor Ionel Ganea și a foștilor jucători, Emilian Dolha și Ionuț Neag, dar cererea acestora a fost respinsă de Tribunal, după ce administratorul judiciar a obţinut modificarea planului de reorganizare pe motiv că echipa de fotbal ar urma să fie preluată de un nou investitor străin.

Luna trecută, Marieta Anastasescu s-a prezentat la Tribunal cu un nou act, identic cu cel de la înfățișarea precedentă, prin care din nou i-a convins pe magistrați că ar purta negocieri cu alți investitori străini. Între timp și cea de a treia ”tură” de finanțatori, condusă de italianul Lorenzo Grassini, președintele unui grup de investiții care are sediul fiscal în Anglia și sediul operativ în Elveția, au dispărut şi ei fără urmă. Decizia magistraţilor de la Tribunalul Comercial Botoşani este una cel puţin controversată în condiţiile în care amânarea declarării falimentului clubului Universitatea Cluj era condiţionată, la precedenta înfăţişare, tocmai de plata urgentă a datoriei de aproximativ 200.000 de euro către Ganea, Dolha şi Neag.

La fel de controversat şi interesant este şi faptul că oficialii Universităţii s-au prezentat încă o dată la proces fără nicio dovadă reală că clubul are bani pentru a achita restanţele financiare urgente. În concluzie, România este un stat în care legile au aplicabilitate doar în cazul celor care oricum nu contează, a oamenilor simpli, a celor care fură un ou de foame, iar infractorii stăpânesc destinele și viețile multor oameni, unii dintre ei jucători şi angajaţi ai clubului de fotbal Universitatea Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu